Коя е най-сигурната авиокомпания за 2019 г. :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
196
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Повечето пътуващи не избират с коя авиокомпания да пътуват по това какво е реномето ѝ за сигурност, но все пак знанието, че пътуваш в сигурни ръце на стотици километри височина никога не е излишно. Именно затова специализираният портал AirlineRatings е класирал кои са най-безопасните авиопревозвачи в началото на 2019 г.

Най-безопасната авиокомпания е австралийската Qantas. Компанията е на първо място в класацията от 2014 до 2017 г. За 2018 г. тя няма такава титла, тъй като порталът тогава не състави класацията си – не можеше да бъде издигнат един ясен лидер сред авиопревозвачите.

„Qantas е ясен победител, като се има предвид нейното лидерство в индустрия по иновации в сигурността”, гласи коментарът на главния редактор на портала Джефри Томас.

Той посочва, че са анализирани данните за общо 405 компании от целия свят, за да избере кои 20 от тях са най-сигурни. Използвани са 12 различни критерии за отсяване, включително проверките от различните правителства, институции за авиационна безопасност и водещи асоциации в сектора.

Всички авиопревозвачи в Топ 20 по сигурност са: Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, American Airlines, Austrian Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, EVA Air, Finnair, Hawaiian Airlines, KLM, Lufthansa, Qantas, Qatar Airways, Scandinavian Airline System, Singapore Airlines, Swiss, United Airlines и Virgin group.