Агут спря Джокович в Доха :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
198
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Световният номер 1 Новак Джокович отпадна на полуфиналите на турнира в Доха след загуба от Роберто Баутиста Агут. Поставеният под номер 7 в схемата испанец спечели мача с 6:3, 6:7 (6), 4:6 и така на финала ще срещне участващия с „уайлд кард“ Томаш Бердих (Чехия) или №4 в схемата Марко Чекинато (Италия).

За разлика от предишните си две срещи, в които загуби по сет, този път Джокович започна силно. Той спечели още първото подаване на съперника си в мача и поведе с 3:0. Джокович не даде нито една точка за пробив на испанеца в първата част и затвори сета с 6:3.

Във втората част световният №1 първо спаси 2 поредни брейкпойнта в четвъртия гейм, а после проби за 4:3 на нула и изглеждаше близо до победата. В тези минути обаче Баутиста Агут се разигра и успя да върне пробива за 4:4. Джокович се изнерви и дори изкара яда си на ракетата.

Носителят на 14 титли от Големия шлем все пак не спря да се бори и отрази сетбол в 10-ия гейм, изравнявайки за 5:5. Сърбинът заличи още 2 сетбола в 12-ия гейм и се добра до тайбрек, който бе много равностоен и вървеше точка за точка. Първият минипробив бе за Баутиста Агут, при това във възлов момент – за 6:5. Джокович веднага върна минипробива, изравнявайки за 6:6, но следващите две точки бяха спечелени от испанеца и това прати мача в трети сет.

В решаващата част Баутиста Агут проби още на старта и поведе с 2:0. Джокович така и не успя да върне пробива и трябваше да се примири с първата си загуба за 2019 година.

Баутиста Агут пък се поздрави с втора победа срещу Джокович, от когото има и 7 поражения в кариерата си.