Подобряване на кръвообращението – шест изпитани съвета

1
149
Добави коментар
borola
borola

16 януари |
Публикации |
Екип Ентан

Подобряване на кръвообращението – шест изпитани съвета

„Какво да направя за подобряване на кръвообращението си?“ – познат ли ви е този въпрос? В свят, където ежедневието на хората минава пред компютъра, неминуемо проблемите с кръвообращението дават сигнал, че имате нужда от промяна. Независимо дали работите или почивате пред телевизора, обичайно ежедневието протича в застой през по-голямата част от деня. При продължително застояване на едно място, обаче кръвта не циркулира правилно и започвате да се чувствате уморени, крайниците ви са студени, краката са болезнени и подути. Наред със застояването и други рискови фактори водят до нарушено кръвообращение. Такива са наднорменото тегло, тютюнопушенето и употребата на алкохол.

Шест съвета за подобряване на кръвообращението, с които ще намалите риска от сърдечно-съдови проблеми
Спортувайте и ходете бързо

Поне три пъти седмично отделяйте по тридесет минути за спорт. Спортът е чудесно средство срещу разширени вени. Също така отивайки към работното си място ходете бързо, по този начин ще раздвижите циркулацията на кръвта в тялото си. Ако офисът ви е с асансьор, съветваме ви да го замените със стълбите. Изкачването на стълбите ще спомогне за укрепване на кръвоносните съдове и сърдечния мускул.

Раз, два, три – разтегни

Една от добрите профилактики срещу разширени вени е разтягането. Може да се разтягате и докато сте седнали пред компютъра. Подсещайте се, че е важно да раздвижвате тялото си най-малко през два часа. Предлагаме ви следното упражнение, което е добре да се превърне във ваш навик. Вдигнете ръцете си над главата и ги изпънете максимално нагоре. Разтегнете се назад, на лявата и на дясна страна. Разтягането на всеки час-два ще подобри циркулацията на кръвта в тялото ви.

Оставете цигарите в миналото

Цигарите доказано вредят на кръвоносните съдове. Разделяйки се с вредния навик веднага ще усетите подобрение на здравето си. Със спирането на цигарите намалявате риска от мозъчен инсулт. Проучвания сочат, че пет години след след като откажете цигарите, рискът за вашето здраве е равен на този при непушачите.

Пилинг на тялото с кафе

Натъркайте енергично цялото си тяло под душа с утайка от кафе. Тази процедура е чудесно решение за подобряването на кръвообращението като същевременно спомага за редуцирането на целулит по бедрата. В бонус от тази процедура ще се радвате на гладка и свежа кожа. Този пилинг е хубаво да се прави веднъж седмично.

Контрастен душ

Контрастните душове са много важни за хората, при които кръвообращението е забавено. Защото при редуването на горещи и студени душове кръвта, която се изтласква от органите и тъканите до кожата и периферията и обратно започва да циркулира по-бързо. Чрез тази бърза циркулация ще достигне повече кислород до всички тъкани в тялото.

Вкусно и полезно

Заменете мазнините и червеното месо с чисто пилешко месо и риба. Добавете повече плодове и зеленчуци. Сменяйки менюто си ще изчистите организма си от токсините, които са във вашето тяло. Важно е да се ограничат и храните, които съдържат трансмазнини като сладолед, чипс, сосове за салати и всякакви други мазни храни.

Подобряване на кръвообращението с природни продукти

Наред с гореизброените препоръки специалистите у нас препоръчват да се доверим на висококачествения природен продукт Ентан/Entan®. Ентан е верен съюзник при нарушено кръвообращение, венозна недостатъчност, хемороиди, периферни съдови заболявания и ретинопатии. Благодарение на комбинацията си от биофлавоноиди, Ентан повлиява благоприятно и проблеми с паметта, шум в ушите, и световъртеж. Природният продукт съдържа стандартизиран екстракт от листа на Гинко билоба – флавон гликозиди и терпин лактони, и проантоцианидин. Този универсален съдов протектор не съдържа оцветители и консерванти. Затова при приема му не се наблюдават странични ефекти. Ако сте вегетарианци или вегани, Ентан е подходящ за вас, защото се предлага в растителни капсули.

Преглеждания:
4