Ето кои храни съдържат най- много ракови патогени

1
158
Добави коментар
ablen
ablen

Днес ракът е бичът на 21 век . Всяка година броят на хората с рак става все повече и повече, което е повече от тревожно. Има рак поради редица причини : наследственост, хормонални фактори, биологични фактори, химични и физически канцерогени.

В допълнение към тези причини, вероятността от онкологични заболявания до голяма степен зависи от това, което ядем .

 Онколозите са съставили списък от продукти, съдържащи химични канцерогени, чието използване значително увеличава риска от рак и злокачествени тумори.

 

За да предотвратите рак, премахнете тези храни от диетата:

алкохол

Световната здравна организация (СЗО) сложи алкохолът на второ място след пушенето като причина за рак . Най-често хората, които злоупотребяват с алкохол, се появяват рак на органите на храносмилателната система: червата, ларинкса, черния дроб, устата и гърлото.

Основният канцероген в алкохола е етанол . Той се преработва от тялото в алдехидна оцетна киселина, която уврежда клетките и ги прави по-податливи на злокачествени промени.

сол

Човек, който консумира прекомерно количество сол, се излага на риск от натрупване на хлор в организма, което води до появата на рак.

Редовната консумация на солени храни удвоява риска от рак на стомаха и тази тенденция се вижда най-ясно при мъжете.

 

Месото

Колбасите, особено пушени, съдържат хранителна добавка – натриев нитрит (Е250), която провокира развитието на рак .

Натриевият нитрит е популярна хранителна добавка, която се използва като хранителен оцветител и консервант в месните продукти. Учените твърдят, че хората, които използват колбаси, които включват това вещество, често развиват рак на червата.

 

Газирани сладки напитки

Научно е доказано, че изпиването на две чаши безалкохолно седмично увеличава риска от рак на панкреаса с два пъти. И всичко това, защото тази напитка съдържа много канцерогени, аромати и подсладители.

 

Бързо хранене

Лоша новина за любителите на бързото хранене …

Според учени от научните изследвания, хората, които редовно ядат бързи храни, имат по-голям шанс да развият не само проблеми с храносмилането, те също са по-податливи на затлъстяване, диабет, рак на гърдата.

За да не се разболеем от рак, учените настояват да се откажем от лошите навици, да се храним правилно , да поддържат активен начин на живот и да не се поддават на депресия. Ако статията ви е била полезна, споделете я с приятели .И бъдете здрави!