Най – подходящите партита според възрастта на децата

2
226
Добави коментар
pochivkabg.net
pochivkabg.net

 

Всеки родител иска да направи най-вълнуващото и запомнящото се парти за рожден ден на своето дете. Това е един от най-важните дни в годината за детето и именно за това родителите толкова се стараят за избора на подарък, мястото за парти, гостите, харната, дрехите и всичко останало.

Дори да изберете парти агенция, която предлага страхотна услуга, има детайли от планирането на детско парти, които не са за пренебрегване и могат да направят вашият празник наистина съвършен.

Ето и няколко насоки относно забавната част от празника – анимацията. Какво е един рожден ден без любимия герой – принцеса Елза, Бел, Рапунцел, Калинката, Батман, Спайдърмен, костенурка Нинджа и др? Какво е един празник без музика и танци?

Най-важното и определящо при избора на анимация е възрастта на децата. Колкото са по-големи, толкова изискванията и очакванията им стават повече.

 

Деца на възраст от 1 до 3 години

На възраст между 1 и 3 години децата често се плашат от аниматори с костюм на приказен герой. За рожден ден на тази възраст е добре да изберете само аниматор, който да е “цивилен” или ако е с костюм да не е от най-шарените и в никакъв случай с маска на лицето. Добре е децата да виждат, че това е човек като “мама и тати”. Много често още в началото децата се стряскат при вида на аниматор в костюм и така се проваля целия празник на детето, което категорично отказва да се включи в каквито и да било игри.

Имайте предвид, че при децата до 3 години трудно и почти невъзможно да се организира уааау “парти” в истинския смисъл на думата – с организирани състезания, вълнение, танци и т.н., в които да участват всички деца заедно. При тази възрасти подбраните игри са основно с балони, рисуване на лице, танци на детски песнички и други по-елементарни и бързи активности. Тяхното внимание се задържа трудно и за кратко, затова аниматорите трябва да са гъвкави и да могат да импровизират.

 

3-6 годишни деца

Над 3 годишна възраст децата вече имт любими герои от анимационните филми, които гледат и за тях е истинско щастие когато Мики Маус, Миньон, Смърф, Мечо Пух, Червената шапчица или друг обичан герой ги посети на празника им.

От 4 до към 6-7 годишна възраст децата наистина вярват, че въпросния приказен герой е дошъл, за да празнуват заедно и се впускат във всички игри предизвикателства, които аниматора им организира.

 

6-10 годишни деца

От 6 до 10 годишни децата искат истински купон – състезателни игри, танци, музика, смях. Най-удачния вариант за тяхното забавление е аниматор с костюм на приказен герой, но вече за по-големи. Удачно би било Сой Луна, Герой от “Междузвездни войни” като Дарт Вейдър или Люк Скайуокър, някое страшилище от Хелоуин и пр.

Включването на DJ е великолепно допълнение към партитата за деца на всички възрасти. Цялото празненство се води на микрофон от аниматора, игрите стават по-забавни с музикален съпровод, освен стандартните игри има възможност и за музикални такива, аниматора танцува с децата на любими техни песни съобразени с възрастта им, могат да си поръчват песни, да танцуват и пеят до насита. 

 

Магията на DJ-я

При партитата за по-големи деца обаче ди джеят е горещо препоръчителен. Той идва на място с професионална озвучителна техника.  За момчетата удачен вариант би било “Футболно парти”, “Парти Шерлок Хоумс”, “Междузвездни войни”, а за момичетата “Дизайнери и модели”, “Да обиколиш света за 120 минути” или “Дискотека”. За рождени дни с деца от двата пола може да изберете нещо, което е подходящо за всички – “Парти Няма време”, “Креативно арт парти”, “Мастър шеф” или друго.

 

Над 11 години

За децата над 11 години всички тези партита също са подходящи, но поднесени под друг начин. При тях вече няма приказни герои, а аниматорите са цивилни – с фирмени униформи. Вичко минава под знаменатела “Тийн” – Тийн дискотека, тийн парти и пр. Ди джеят си е направо задължителен. Аниматора също де. Децата си мислят, че са достатъчно големи, но истината е, че са си още деца и има нужда някой да ги организира в забавленията. Много често клиенти се обаждат и искат да поръчат ди джей за 12 годишни деца, но варианта не е много удачен. Ди джея ще пуска музика, но няма кой да ги “сръчка” да потанцуват, да се отпуснат и забавляват истински.