Остър бронхит след прекаран грип – как да се справим?

1
178
Добави коментар
borola
borola

Често след прекаран грип възникват различни усложнения, едно от които е остър бронхит. Можем ли да се предпазим и какви са средствата за справяне, когато инфекцията е на лице, прочетете в следващите редове.

Какво представлява острият бронхит?

Острият бронхит е инфекция на долните дихателни пътища, при която се наблюдава възпаление на бронхиалната лигавица. Това може да се случи вследствие на вирусна инфекция – грип, настинка и др. Инфектирането на лигавицата на бронхите предизвиква дразнеща, честа кашлица, зачервяване на гърлото, висока температура, умора и отпадналост.

Грипът, от своя страна, е едно от най-често срещаните вирусни заболявания. Той е с продължителност до няколко дни, но често води до усложнения, които изваждат организма извън строй за дълго време. Основните му симптоми са болка в мускулите и ставите, главоболие, повишена температура (38-40 С). Грипът може да доведе до редица усложнения като пневмония, бронхит и др.

Поради факта, че грипът представлява вирусна инфекция, лечението му с антибиотици трябва да е насрочено от лекар. Неразумното използване на медикаменти без предписание може да доведе до отслабване на антивирусната защита на организма.

Ефективен подход при овладяване на грипа е стимулиране на активността на Т-клетките. Подходящи природни средства, които стимулират този вид имунни клетки, са екстрактите от Котешки нокът и Ехинацея.

Как да се справим при остър бронхит?

След прекаран грип имунната система е отслабена и е много вероятно да се заразим повторно с друг вирус.
При развитие на остър бронхит е важно да се приема голямо количество течности. Болният е необходимо да спазва постелен режим. Обикновено лекарствената терапия се назначава след преглед от лекар. Други методи, които можем да приложим за справяне с острия бронхит, са:

прием на плодове с високо съдържание на витамин C
консумация на чесън – той повишава активността на имунните клетки и се използва за отстраняване на излишните секрети
прием на чай от Мащерка – билката спомага за справяне с кашлицата, успешно отстранява секретите от дихателните пътища и се бори с вирусните инфекции
повишен прием на чай от Ехинацея – растението има силни антивирусни свойства и стимулира имунната система

Важно е още при първи симптоми на настинка или грип да се започне прием на имуностимулатори

По този начин се осигурява естествен антивирусен ефект, подпомага се организма за преборване със заболяването и се предотвратяват усложненията. В последните години семейните лекари, специалистите по белодробни болести, както и уши нос и гърло специалистите, разчитат на природните продукти.

При остър бронхит – овладейте състоянието по бърз и лесен начин

Няма нужда да страдате седмици наред от грипни усложнения. Предпазете дихателните си пътища с натуралното средство Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho.

Имунобор Бронхо е имуностимулатор, специално създаден за дихателната система. Когато се приема по време на грип и настинка предотвратява усложненията, съкращава периода на боледуване и намалява тежестта на симптомите. Имунобор Бронхо съчетава силата на екстракти от Котешки нокът и Eхинацея – две мощни имуностимулиращи съставки с доказан ефект.

Имунобор Бронхо се приема по време на боледуването, както и в периода на възстановяване. От съществено значение е противовирусното му действие, особено в условия на грипна обстановка. Има директно антимикробно действие и когато се приема с антибиотици увеличава ефекта им. Високо ефективен е при грип и настинка, а също и при синузит, отит, ринофарингит, тонзилит, бронхит и пневмония. Препоръчва се при бактериално носителство и често боледуване от дихателни инфекции.

Приемът на Имунобор Бронхо е 3 пъти дневно по 1 капсула. Той се предлага под формата на растителни капсули (VGcaps), които се усвояват напълно от организма. По време на грипна обстановка се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.

Преглеждания:
7