София е в грипна епидемия от понеделник :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
214
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

От понеделник в грипна епидемия е и София-град, съобщиха от столичната Районна здравна инспекция.

РЗИ- София уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28 януари до 4 февруари включително.

Това означава, че децата ще се върнат в клас на 6 февруари, когато започва вторият срок, защото 5 февруари е почивен между двата срока.

От понеделник грипна епидемия е обявена и за областите Благоевград и Кюстендил. За двете области се препоръчва грипна ваканция от 28 януари до 1 февруари включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Отменена е грипната епидемия на територията на област Перник.