Най-хитовите модели дамски ботуши за 2019 – горещите тенденции и много фото-примери за всеки вкус:

23
435
Добави коментар
teamkreo
teamkreo

Неведнъж сме писали за актуалните тенденции в облеклото, прическите, грима, но днес ще обърнем особено внимание на краката и по-точно – зимните обувки . Събрахме за вас най-горещото от модния подиум за 2019 и предстоящата 2020 година.

Както сами ще се убедите, тенденциите залагат на многопластовата и нестандартна визия на ботушите , наред с вече познаните ни и обичани класически модели . Ето ги и тях: 

Стилни ботуши с животински принт и животинска кожа

Животинският принт си остава стабилна тенденция.

Особено любими на дизайнерите са принтове тип змийска и крокодилска кожа. Цветовете са естествени, наред с по-екстравагантните синьо, червено, зелено и пр.

Ботуши с цветен принт и флорални мотиви

Вече ги видяхме при дрехите, сега наред са флоралните мотиви върху обувките и аксесоарите. Варират от мини цветчета до големи буйни божури, рози и макове. Тези ботуши изглеждат невероятно стилно в условията на есенна сивота, отново припомнящи свежите и радостни цветове на лятото.

Стилно каре 2019

Шотландско каре и подобни нему геометрични принтове. Мотивът е хит и в дрехите този сезон. Особено популярни са ботушите на каре в наситени нюанси – ярко червено, жълто-оранжево, лимонов цвят.

Ботуши тип чорап: класика на есенно-зимния сезон 2018-2019

Дългите ботуши тип чорап са най-подходящите обувки за студено време. През този сезон специално внимание се обръща на височината на ботушите. Не трябва да е под средата на бедрото. Формата и височината на петата нямат значение.

Ботуши във футуристичен стил: „метална“ тенденция 2019

Декорацията тип „метал“ познаваме още от пролетните колекции. Сега тя обхваща зимните обувки с особен акцент на сребърните и златни цветове. Металът може да е представен само като отблясък, материя или принт.

Модели с пайети, кристали и други подобни декори: 

Тук въображението се развихря – уважавани дизайнери украсяват обувките си с многоцветни камъни, сложна бродерия, големи пайети, колоритни гирлянди. Декорът може да присъства с различна интензивност, както като отделни елементи, така и като основен фон.

Акцент върху пръста и петата: 

Тази година имаме специален акцент върху определена област на ботуша – пръстите или петата. Може да е под формата на специална декорация или пък отворени пета/пръсти. 

Ботуши от текстил: демисезонна версия

Текстилните ботуши са идеалният избор, когато е твърде рано да се носят кожени ботуши, а вече е студено за обувки. Модерни модели от жакард, туид и памук. Едноцветен дизайн или комбинация от различни текстури и цветове в стил пачуърк. Идеално подхождат на есенни рокли до коляното.

Полуботуши и боти

Наред с популярните високи ботуши на мода са и удобните изрязани, къси ботуши с широка горна част. Тесните модели по крака дизайнерите сочат дори като анти-тенденция.

Цветни, ярки модели

Този зимен сезон определено е ярък. В ботушите откриваме цялата сочна палитра от цветове. Изберете модел въз основа на ситуацията и го купете в ярък, дори крещящ, цвят – няма да сгрешите.