Bъпpoc №1 в тъpcaчĸaтa нa Gооglе пpeз 2018 гoдинa e…

4
352
Добави коментар
teamkreo
teamkreo

В интернет има отговори за всичко и правим запитвания в търсачките по най-различни теми, на които нямаме отговор. И професионалните въпроси не остават по-назад. Според данни на Google Trends най-често задаваният въпрос в търсачката през миналата година, свързан с кариера, е бил „Как да напуснем работа“, пише MarketWatch.

Тази информация съвпада и с официални данни за Щатите, според които процентът на хората, които напускат работата си през изминалите 12 месеца, е бил най-висок от 2001 година насам.

 

Една от причините хората да напускат работа е, че лесно могат да си намерят нова, а друга причина – в търсене на по-високо възнаграждение и по-приятна работна атмосфера. По данни на HR компанията Randstad 82% от работниците в САЩ биха останали при настоящия си работодател, ако заплатата им се повишава всяка следваща година. А 60% искат да напуснат заради прекия си началник.

Ето кои кариерни въпроси още са били отправяни най-често към Google през 2018 година:

Каква работа да търся? Коя е най-високоплатената професия? Как да откажа оферта за работа? Как да получа желаната работна позиция? Как да си намеря работа? Как да приема работна оферта? Каква професия е подходяща за мен? Какво да облека на интервю за работа? Как да си намеря работа спешно?