В главната роля – КОЛАНЪТ

1
180
Добави коментар
svetla58
svetla58

Когато говорим за женственост, първото което си представяме е идеалната женска фигура с форма на пясъчен часовник. Това означава, че основният акцент на погледа пада върху съразмерните мерки между бюст и ханш. Модната индустрия, обаче, гледа на друго място. За да постигне тази съвършена форма, поне там където е възможно, трябва да подчертае или да създаде тънката и фина талия, която всяка дама мечтае да притежава.

ТОП аксесоарът, който влиза в главната роля за извайване на перфектната талия е КОЛАНЪТ. Независимо дали ще го носите с дънки, поли, панталони, върху палта, напластявания под или над връхната дреха, тънки, дебели, във формата на шал, чанта, връзка – коланът е онзи моден атрибут, който не трябва да напуска гардероба ви нито един сезон.

Тенденцията не е нова, но актрисите от „Сексът и градът” направиха такова феноменално възраждане на пояса, че го заковаха окончателна в списъка с must have!

Само този аксесоар има силата да преобрази look-а ви към по-смело и по-модерно излъчване.

Вижте няколко идеи как да разтресете този тренд, благодарение на някои от звездите на street style-а.

Коланът на талията

Когато се колебаете какво да облечете, заложете на нещо макси и го стегнете около талията си с колан. А решението какъв да е той няма да е лесно, защото в случая няма никакви правила. Класически черен или кафяв колан ще свърши идеална работа, но в случай, че решите да се развихрите – давайте смело и безразсъдно. Няма как да сгрешите.

Винтидж верижка колан

Разбира се, мощната комбинация, която продължава да царува в света на модата, е statement belt с блейзър. Но, както знаете, всичко в модата е циклично, така че, някогашните верижки, които деликатно подчертаваха областта на талията и придаваха блясък на тоалета, сега се завръщат в много по-смел и модерен вид. Влюбени сме във висящите медальони, когато са в комбинация с пуловер или кожена рокля.

Колан-чанта

Друга тенденция на пояса, която продължава да циркулира, е пакетната визия на колана чанта. Точно това звучи като хибрид на класически колан и клъч. Няколко функции в едно – чанта, която не се налага да държите в ръка или да преметнете през рамо и събира всичко ценно; колан, който върши традиционната си функция на кръста; и подчертаване на женствените форми на дамите.

Чантата-колан е едно безпогрешно решение. Можете да го комбинирате с красива рокля, след това с небрежна ежедневна рокля, а накрая и с аутфита за офиса. Нямате никакво извинение да не носите този модел колан.

Коланът бижу

Това е идеалният вариант да добавите блясък към вечерната си визия. Но в никакъв случай не означава, че този модел е предназначен единствено за вечерните партита. Онези мадами, чиято запазена марка е блясъкът и пищността, могат да сложат този пояс и през деня, стига да не прекаляват с добавянето на други бляскави бижута към look-а. Тук може да добавим и металик коланите, които биха играли дубльори на горните си събратя, но в по-сенчест вариант да добавят разкош и гламър.

Да увиете около талията с по-дебел или тъничък колан, няма никакво значение, защото в комбинация с класическа бяла риза, каквато и щампа да сложите, пак ще е фантастично.
Дебел колан с шипове, който да нахлузите над няколко пласта материи, но под връхните дрехи, ще добави малко джаз звучен към визията ви.

Върху блейзер или по-тънка горна дреха със сигурност ще оформи облеклото ви по начина, по който вие сте си представяли. В комбинация с пола и ботуши. Ще придаде лачен вид на ансамбъла.

Ако изберете дължини до земята във формата на палто или рокля, закопчавайки талията с колан, може да разчупите външния си вид.

Още едно предимство на колана като аксесоар е, че той може да другарува в перфектна хармония с всички останали аксесоари. Комбинирайте със сладко шалче или кокетен клъч.

Редактор: Марина Делева