Митьо Очите остава в ареста :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

2
261
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Съдът остави в ареста Димитър Желязков-Митьо Очите. Според магистратите има опасност той да извърши друго престъпление. Желязков вече е осъждан, излежал е присъдите си, но не се е повлиял.

По-рано неговият адвокат поиска да му бъде направена медицинска експертиза, тъй като състоянието му се е влошило. Имал и неизвадени от тялото куршуми.

Защитникът му иска да се установи актуалното състояние на Митьо Очите, за да стане ясно дали престоят му в ареста застрашава здравето и живота му.

Според обвинението обаче здравословното му състояние е задоволително и експертизата не е спешна. Прокуратурата настоява Желязков да остане за постоянно в ареста.

Съдът не уважи искането за експертиза, тъй като в законодателството има достатъчно гаранции за здравето на арестантите. Може да се ползват пунктовете и болниците в местата за лишаване от свобода.

Адвокатът на Желязков заяви, че има основания да счита, че съдебният състав е пристрастен и поиска да бъде назначен нов. Съдът обаче отхвърли искането с мотива, че няма основания за пристрастност.

Самият Димитър Желязков заяви, че не желае да бъде освободен, а само да бъде прегледан. В Турция се грижели за състоянието му много по-добре, отколкото у нас.

Желязков е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. За тези престъпления законът предвижда до 15 години затвор. Той беше екстрадиран от Турция, след като прекара 6 месеца в турския арест. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.