МЪЖЪТ,ПРЕБИЛ ДО СМЪРТ СЪПРУГАТА СИ,ПРЕД СЪДА:НЯМАМ КАКВО ДА КАЖА НОВИНИТЕ MEDIAMIX NEWS

2
196
Добави коментар

Състав на Варненския окръжен съд го остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение задържане под стража 41-годишния Борислав Николов, който вчера беше задържан и обвинен в зверското убийство на 40-годишната си съпруга Кремена. Жената е била пребита почти до смърт и оставена в безпомощно състояние, а по-късно издъхнала.

„Нямам какво да кажа“, заяви единствено Николов пред съда.

Служебният му защитник обаче поиска домашен арест за клиента си с мотива, че авторството на престъплението не е доказано. Освен това бил с чисто досие, постоянен адрес и работа.

Съдиите обаче прецениха, че на този етап може да се направи обосновано предположение, че именно Николов е убил жената, като се има предвид множеството жалби за домашно насилие, подавани от Кремена.

Според близки на Николови цялото им семейно съжителство, продължило около 6 години, е било съпътствано от постоянни скандали, съобщи „24 часа“. За 6-те години брак младата жена подавала 6-7 сигнала за домашно насилие срещу съпруга си, но е оттегляла жалбите броени часове след това. Въпреки това, заради множеството сигнали, полицията издавала предупредителни протоколи срещу съпруга, за да овладее агресията си. В единия от случаите Кремена дори се е освидетелствала, след като той й счупил носа с чиния при поредния скандал. След около 6 години семеен живот, преминал по подобен начин, тази седмица било насрочено заседание по бракоразводното им дело.

Кремена обаче не го доживя. Тежък мозъчен оток е причината за смъртта й. Той е резултат или от многобройни удари с тъп предмет, или от блъскането на главата на жертвата в твърда повърхност, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров. Според криминалисти е възможно, ако след побоя Николов не е напуснал апартамента и е извикал лекар, тя да бъде спасена. Както обаче вече стана ясно, мъжът извикал майка си, събрали багажа му и си тръгнали, изоставяйки Кремена в тежко състояние.

Засега на майката не е повдигнато обвинение като на съучастник, но това не е изключено.Източник и снимка:https://dnes.dir.bg/