Лацио – Рома (02.03.2019 г.)

1
611
Добави коментар
sapa84
sapa84

Лацио ще се изправи срещу Рома на “Олимпико“ в 26-ия кръг на Серия А. Към двубоя има огромен интерес не само заради историческото съперничество на двата отбора от Рим, но и заради важността на срещата с оглед разпределението на местата в Шампионска лига.

Лацио през този сезон не играе на пълния си потенциал и са шести в класирането на Серия А. Те са на шест точки от петия Рома и на седем от Милан, но имат мач по-малко, с който могат да скъсят разликата. “Римските орли“ вече отпаднаха от Лига Европа и могат да се концентрират напълно върху Серия А. Последните седмици със сигурност не са най-щастливите за феновете на Лацио, тъй като отборът има три загуби и едни равен в последните си четири срещи и само един вкаран гол. Добрата новина за тях обаче е, че почти всички играчи са здрави и готови за борба в дербито, въпреки че има няколко футболиста, чието участие в него към момента не е на 100% сигурно.

Тимът на Лацио е силен в създаването на положения, ударите от далеч и защитата при статични положения. Слабите им места са честото попадане в засади и завършването на създадените положения. Много е вероятно да виждаме чести удари от разстояние от играчите на Индзаги.

Противникът им Рома е пети в италианския шампионат с разлика от само три точки до третия Интер, така че “Вълците“ са в добра позиция да атакуват ново участие в Шампионска лига. Приключението им в ШЛ не е приключило и през този сезон, след като победиха Порто в домакинския мач. Във всички турнири “Джалоросите“ са в серия от четири поредни победи, а в Серия А имат осем победи и две равенства в последните си десет мача – нито един друг италиански отбор няма по-добра статистика за последните десет кръга, включително и хегемона Ювентус.