Какво да правим със старите мебели – защо не е добре да се изхвърлят до кофите?

2
234
Добави коментар

4
мар.
2019

Старите мебели и техния нов живот

Ако сте стигнали до момента да се чудите как да се отървете от старите си мебели, честито, най-вероятно ви предстои да си купите нови! В случай че търсите цивилизован начин да се сбогувате с мебелите, които са ви служили дълго и все още биха могли да го правят, но вече е дошъл момент да подмените обстановката, то най-доброто решение са фирмите за извозване на мебели. Защо, ще разгледаме малко по-долу.

Нерядко се случва новодомците да се сблъскат с остаряло или неподходящо за техния стил и начин на живот обзавеждане в купеното жилище. За тези под наем не е много вероятно да имат позволение, а и желание, да подменят мебелите на собственика, но пък не е изключено.

Та, стигнали сте до годни за употреба, но остарели по стандартите на модата мебели, които искате да бъдат извозени. Свързали сте се с фирма, която да свърши тази работа, но съвестта не ви оставя намира. Все пак, това са стари, но здрави мебели. Какво можете да направите?

Същата тази фирма, с която сте се свързали, би могла да ги съхранява на склад, докато решите какво да ги правите. Ако пък вече сте намерили нови собственици на старото обзавеждане, просто давате новия адрес и всичко отива там. Е, изисква някакви предварителни уговорки и маневри, но пък крайната цел си заслужава – старите мебели да продължат своя живот в услуга на някого друг.

Безплатно извозване на мебели

Възможно ли е това? Със сигурност сте се заинтригували, когато сте попаднали на редицата оферти в Интернет. Някой безплатно да дойде и да изнесе старите ви мебели, да ги свали по стълбите, да ги натовари и извози. Звучи супер, за да е истина… и най-вероятно не е. Редицата изисквания, на които трябва да отговарят вашите мебели, да ги свалите и да ги дадете. А честно казано, ако ги покриват, то със сигурност стават за продажба и то на много добра цена. Та, да дадеш безплатно на хора, които търгуват с тези мебели или да продадеш?

Разбира се, има и различни организации, които се занимават с вземането на стари, но годни за употреба мебели, и ги използват, за да ги дадат на нуждаещи се хора. Често обаче, тези организации са затрупани от работа, работят на доброволчески начала и може да получите дата за вземане на вашите мебели след неопределено време.

Какво става накрая?

Доста жалко е да изнесете старите си мебели – гардероб, диван, маса и т.н., да ги оставите до кофата за отпадъци, за да може някой в нужда да си ги вземе, а накрая да забележите, че биват счупвани, разглобявани и изтърбушвани, за да се вземат годните за предаване на скраб метали и дървенията за огрев… А бъркотията, която остава след това, е доста неприятна. Най-малкото, някой съвестен гражданин може да ви докладва в общината и да получите и солена глоба за своите добри намерения. В случай че имате стари електроуреди, то задължително се свържете с фирма за извозване и обезвреждане. Причината – в някои от тях се съдържат опасни за околната среда и здравето компоненти, които в никакъв случай не бива да се разпиляват.

Един от най-цивилизованите начини, който ще ви спести много нерви, главоболия, физически усилия и плащане на глоби, е да се свържете с фирма за извозване на стари мебели и електроуреди. Опитните хамали изнасят, свалят и товарят вашите вещи, откарвайки ги до специално депо или според уговорката, а за вас остават новите полета за обзавеждане според вкуса и желанията. Улеснете живота си – погрижете се за природата! Ние сме до вас!