ЕЕ & ВЕИ 2019 представя усъвършенствани решения за производство и спестяване на енергия

1
312
Добави коментар
vesilora
vesilora

Авангардните технологии преобразяват съвременната визия на енергетиката и традиционните решения се заменят с по-рентабилни алтернативи. Бъдещето е в гъвкави, устойчиви и независими системи, които позволяват на потребителите да произвеждат собствена енергия. EE & ВЕИ е ежегодно изложение, организирано от Виа Експо. То представя нововъведения за генериране, съхранение, пренос и спестяване на енергия (16-18 април, зали 5 и 6, ИЕЦ, София). Водещи компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Холандия, Хърватска, Чехия и Швейцария се присъединиха към изявата. За 10-та поредна година ще се реализира Австрийски павилион – страната залага на научноизследователска и развойна дейност, което й отрежда роля на лидер в областта на зелените технологии.

Продуктови презентации „В София ще представим зелени газови турбини M7-A03D, които се отличават с изключителна мощност, ефективност и имат най-ниското ниво на емисии на азотен оксид.“ – съобщава Кристиан Атанасовичи, мениджър бизнес развитие в Kawasaki Gas Turbine Europe. Компанията цели да разшири дейността си в Югоизточна Европа.

Швейцарската компания Hitachi Zosen Inova ще популяризира безопасни решения за производство на биогаз, електрическа и топлинна енергия, компост от нерециклируеми отпадъци. Те могат да се приложат във всяка община, индустрия и селско стопанство.

Вместо да отделя метан при своето гниене, биомасата става един от най-надеждните енергоизточници благодарение на развитието на технологиите. Uniconfort от Италия – водещ доставчик на инсталации за отопление на биомаса и когенерация, KBE Bioenergie от Хърватия, представител на Kohlbach (биогаз инсталации) – са две нови имена в тазгодишното изложение.

Повишаването на качеството на биогаза има съществено отражение в ефективността на утилизиращото оборудване и размера на разходите за поддръжка и експлоатация. Затова Белфри наред с традиционното оборудване за биогаз инсталации ще насочи вниманието върху авангардни сероочистващи технологии.

Антон Войновски, управляващ директор на Херц България, анонсира акцентите в представянето на компанията – първия котел на дървени стърготини Herz firematic Condensation 20/35 и термопомпа Въздух-Въздух с инверторна технология „commotherm LWi-Split 9-16“.

За първи път Куоре Терм ще участва на ЕЕ & ВЕИ. Фирмата е официален представител на производителя на пелетни съоръжения Ravelli, които имат елегантен дизайн, висока степен на автоматизация и работят с различни видове пелети.

В областта на ОВК посетителите ще се запознаят с решения за сградни системи и инсталации, за дома и малкия бизнес, предоставени от Проксимус Инженеринг, както и с икономичните стенни газови котли и сплит климатични системи на Рувекс.

Омния Контракторс ще заложи на въздушни термопомпени системи и вентилационни съоръжения за апартаменти и къщи с компактни размери и изключително висока ефективност.

Инвестиция с голяма възвръщаемост са продуктите на QuattroGi – системи за пестене на енергия с приложение в хотелиерството, големи офис сгради и производства.

Традиционен участник е Балканика Енерджи – фирма с богата продуктова гама: инсталации за компостиране, малки и микробиогаз инсталации, фотололтаични, термални и термодинамични инсталации.

Новонетикс реализира успешно проекти, които се отличават с висока производителност и ниска себестойност на готовите продукти. Фирмата работи със световноизвестни имена: CPM Europe (оборудване и технологии за производство на пелети); Molinos AFAU (технологии за нарязване, сушене, смилане и гранулиране на фуражи и биомаса); Dutch Dryers (системи за термично сушене); Vyncke (производство на котли за изгаряне на биомаса).

Интерес ще предизвикат високопроизводителните преси на Amandus Kahl за производство на дървесни пелети.

Макс 4ЕМ следва световните тенденции, свързани с екологично отопление. Българският производител ще предложи нови камини, печки и котли с и без водна риза, разнообразие от горелки.

Енергоспестяващи решения ще видим от Меканикал Солюшънс от Гърция. Фирмата е вносител на термопомпени системи Palm energy и Ecoplus, слънчеви термални колектори Suntech. Новост от CINK Hydro-Energy е CINK Power Box. Системата е подходяща за бърза реализация на микро- или мини-водноелектрически централи, най-вече в отдалечени райони и може да осигури електрическа енергия към обществената или към изолирана мрежа, дори в комбинация с различен източник на енергия (дизелов агрегат, слънчеви панели и др.).

Автоматизирани решения за рекуперация и вентилация ще покаже Атреа България, които покриват всички аспекти от реконструкцията и строителството на жилищни и бизнес сгради, хотели, болници, училища, фитнес зали, млекопреработвателни предприятия, кухни и др. Secespol е полски производител на топлообменници с изключително качество и ефективност с приложение в енергетиката, нефтохимическата, енергийната, хранителната и фармацевтичната промишленост.

Наскоро към изявата се присъедини фирма Вива – тя ще представи луминисцентни, халогенни и LED лампи с марка VIVALUX®. Те са с високо качество, енергоспестяващи, удобни и безопасни за употреба.

Електрически транспортни средства ще видим от Телком Инженеринг. И Ви Пойнт ще популяризира зарядни станции за електромобили, електрически велосипеди и скутери. Сред акцентите ще бъдат автоматизирани системи за енергиен мониторинг и мениджмънт на Vaios. Те обхващат всички енергоносители в сградата и са изключително практични разработки, изградени на модулен принцип с възможност pза надграждане с минимални разходи.

Съпътстваща програма:

“Зелени инвестиции в енергетиката” – форум на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Семинари на Център за енергийна ефективност ЕнЕфект, Енергийна Агенция Пловдив, Националната асоциация по биомаса, Камара на инсталаторите в България и др.

Паралелни изложения: Управление на отпадъци и Интелигентни градове

Безплатно посещение и участие във форума с предварителна регистрация на www.viaexpo.com