"Да, България" отказа на СДС :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

"Да, България" отказа на СДС :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

До края на месеца от водещата партия в коалицията "Демократична България" ще обявят Стефан Тафров за водач на листата за евроизборите. Същевременно днес обявиха, че няма да се коалират със СДС, защото най-старата синя партия имала среща утре с ГЕРБ.

В разпространена до медиите позиция от "Демократична България" подчертават, "че на предстоящите избори България има нужда от обединение на гражданите от демократичната общност, което да противодейства на антидемократичните и антиевропейски тенденции в днешното управление на ГЕРБ". Именно заради това инициирали срещи за съвместно явяване на изборите на всички десни партии.

"За съжаление, чрез поредица от решения, изявления и действия от последните дни настоящото ръководство на СДС очевидно избра страната на властта и "модела Борисов". Това прави окончателно невъзможно продължаването на процеса по търсене на формула за взаимодействие", пише в позицията на "Демократична България".

"Декларираме, че наши опоненти са...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност