Алпинисти | Външна топлоизолация | Саниране София

1
162
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

                                                                                                 

ВЪНШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Благодарение на съвременните технологии в строителството имаме възможността да водим един по-комфортен и икономичен начин на живот. Думите „енергийна ефективност“ вече са познати на повечето от нас, а външната изолация е може би най-често срещаният метод за подобряването на енергийната ефективност на жилищните сгради.

Защо да изолираме външните стени?

Има десетки причини да изолирате външните си стени, но част от най-големите ползи на външната изолация са:

пестене на отоплителна енергия през зимата
намалено кондензиране от вътрешната страна на стените
удължаване на живота на сградата и подобряване на външния ѝ вид

Предимства на външната пред вътрешната изолация

Външната изолация напълно прекъсва топлинните мостове, а оттам и загубата на енергия. При вътрешната изолация ефективността е много по-ниска. Освен това външната изолация предпазва от нахлуването на вода и влага в сградата. Така се постига оптимална влажност на въздуха в помещенията, тъй като се намалява кондензът, породен от разликата в температурата в помещенията и навън. При вътрешната изолация влажността на въздуха е по-висока, което е предпоставка за появата на мухъл и плесен. Друго основно предимство на външната изолация е, че не се намалява обемът на помещението.

За какъв период от време се възвръща инвестицията във външна изолация?

Този въпрос зависи от много фактори като средната температура през зимата, вида отопление и неговата цена, режима на отопление и други показатели. Практиката показва, че качествената топлоизолация обикновено се изплаща за период от 4 до 5 отоплителни сезона.