Пижамата – най-новият моден крясък по улиците

2
115
Добави коментар
svetla58
svetla58

Помните ли онази серия на „Приятели”, в която Рейчъл беше поставена в неудобната ситуация да отиде на ресторант, облечена в секси нощничка с Джошуа и родителите му? Тогава тя каза, че това е нова тенденция, дошла от Италия, която в момента се тества в Америка и тя установи, че американците НЕ са готови за нея. Е… вече не е така. Не само, че са готови, ами я разшириха, украсиха, сатинираха, котюрнаха и сега се води за най-hot аутфита на сезона. Дали сценаристите на сериала или пък някои от нас са предполагали, че казаните от Дженифър Анистън думи тогава, преди повече от 20 години, днес ще бъдат актуални и виждани не само в леглото, но и на улицата, че дори и на червения килим?

За тази вечер сме ви приготвили нещо наистина специално. Дните на пижамата вече не са през нощта. Те останаха в историята. Въпреки че, за да се събудят и да се измъкнат от режима на сън, на много хора им трябват кафе, душ, спирала, дрехи с копчета и ципове, възможно по-малко съдържание на ликра и определено без леджингс.
Днес по улиците на големите модни столици може да видите страхотни визии на готини мацки, облечени в тези забавни копринени или сатенени дизайни. И не, те не са лунатици, а истински fashionistas!

Разбира се, че първото нещо, което бихте си помислили, щом видите такъв тоалет е, че тази жена е забравила да се преоблече преди да излезе, но щом се загледате по-внимателно, ще осъзнаете, че тя всъщност изглежда модерно, женствено и секси.

Ако не вярвате на нас, погледнете към Риана, Джи Джи Хадид, Кендал Дженър и Селена Гомез, котио се оказаха верни последователки на пижама манията. Не само те обаче са обичали пижамените партита в колежа или университета. Цяла армия на аутфитите за сън се движи по улиците на света и завладява нови територии до великата фаянсова стена и дълбините на нощта.

Въпросите, които си задаваме не са малко. Дали това е наистина ново модно течение, свързано с ексцентризъм, модерност, съвременност и креативност или пък е мързелив и небрежен подход към самите нас, видът и хигиената ни. Не можем да бъдем категорични, защото има наистина добри визии, затова ви предлагаме да обърнем внимание на това как да стилизираме пижамения си look, така че той да изглежда trendy и cool.

Тази тенденция много напомня онази на спортните дрехи, преобразени в модерен комфорт, функционалност и елегантност. Нещо, което ви се струва точно толкова странно, колкото и тенденцията на сутиена, за която ви разказахме преди няколко дни.

В днешно време възприемането на стила от хората се основава единствено на техните собствени идеи за красота и удобство. Така нареченият дрескод става атавизъм. Ролята на дрехите в живота на хората също се променя. Взаимоотношенията стават по-малко формални, хората носят дънки в театъра и се женят в пижами. Животът става много по-удобен. Светът се променя и тенденциите – паралелно с него. Смята се, че до 2027 година голяма част от населението ще работи на свободна практика и т. нар. работен дрескод ще остане в миналото. Вече няма да е нужен и приложим почти никъде.

Едно от важните неща при носене на такъв ансамбъл е подборът на аксесоари. Ако сте заложили на цял комплект пижама/костюм, тогава трябва да добавите най-добрите си аксесоари, за да изглеждате елегантно и модерно. Може да добиете един завършен look като миксирате със слънчеви очила, елегантни обувки, структурирани чанти и клъчове, различни шапки, красиви леки шалове и какво ли още не. Не забравяйте да използвате полирани и изискани аксесоари, така че да не изглеждате изтъркани или немарливи.

Препоръчваме ви да избягвате да носите casual или принтирани обувки като кецове, гуменки или маратонки. Придържайте се към елегантността и драматизма.

Друго, което е редно да избягвате, това са oversize силуетите – старайте се подбирате лъскави и структурирани дизайни. Що се отнася до принтовете – можете да си позволите нещо по-щуро като Рита Ора или Кара Делевин, но на тях това им отива. Иначе хубаво би било да се придържате към ивици, райе, каре или цветя – абстрактни флорални щампи или геометрии.

Ако искате пижамата ви да изглежда по-подходяща за улиците, тогава какво ще кажете за добавянето на стилно палто, сако или яке. Това ще направи облеклото ви да изглежда излъскано и градско. Повярвайте ни, този допълнителен слой ще завърши пижамения ви ансамбъл.

Ако носите принтиран пижамен комплект, тогава по-добре да се спрете на ярко оцветено едноцветно връхно облекло и обратното, така че да можете да запазите баланса и полирания външен вид.

Ако сте начинаещ в тази тенденция, винаги можете да започнете от сдвояването на един пижамен елемент с любимата дреха от гардероба. Например, опитайте с щампирано долнище на пижама и го оформете с готина тениска или изрязан топ.

Ако не сте от пижамените смелчаци, то тогава спокойно можете да заложите на модели, вдъхновени от пижамите, които с леко намигване се обръщат към леглото и безапелационно се усмихват на улицата. Пижамените детайли са чудесна алтернатива на тази тенденция. Можете да носите 7/8 копринени панталони, както и такива с широки крачоли и големи подгъви. Има секси пижамки и нощнички, които са завършени с дантелена бродерия или изцяло изработени от дантела. Тези стилове са идеални за коктейли и специални събития. Те не са за препоръчване на улицата.

Редактор: Марина Делева