Най-добрите перални със сушилня за 2019г. – ръководство за разумно пазаруване

1
208
Добави коментар

Най-добрите перални със сушилня през 2019 г.
А какво мислите за пералня със сушилня?

Съвременните домакини знаят перфектно колко е важно да разпределят времето си добре, за да успяват да се справят с ежедневните си задачи. Напоследък все повече дами търсят начини да улеснят именно домакинските си задължения, като обръщат внимание най-вече на уредите у дома, които биха могли да им спестят време и усилия.

За да ви помогнем да решите тези проблеми, ние прегледахме различни оферти и избрахме

Ясно е, че една от тези домашни дейности с дълга продължителност е прането и сушенето и дрехите. Особено трудоемка става тази мисия през зимата за всички, но най-вече за семействата с малки деца.

От доста време насам има решение на този проблем и това е сушилнята. Изключително практичен уред, за който още след няколко ползвания, наистина ще сте чудите как сте се справяли до сега без него.

Естествено, тук излизат наяве няколко основни въпроса, относно това какъв точно модел да изберете, а именно комбиниран – т.е. пералня и сушилня в едно, или пък двата уреда по отделно.

И двата варианта имат своите предимства и недостатъци, които е добре да знаете преди да направите своята покупка. Ще разгледаме основно плюсовете и минусите на пералните с вградена сушилня, тъй като в момента те са много по-нашумели, най-вече поради тяхната компактност. Но преди това вижте

Как да изберем пералня със сушилня?

В случай, че сте решили да вземете за помощник вкъщи именно пералня и сушилня в един общ корпус, е важно да знаете някои от основните характеристики, на които да обърнете по-голямо внимание. А те са:

Разходът на енергия е важен критерий при избора на каквато и да е техника. При него трябва да обърнете внимание на класа на енергия, като е добре да залагате на клас А/А/А.С предно или горно зареждане. Ако не прецените правилно мястото, на което ще бъде поставен уреда, може да се изненадате неприятно, и то чак след като той вече е монтиран. Например – да не можете да отворите капака до край. За това измерете разстоянието добре и ако се налага може да се спрете на вариант с горно зареждане. Те са удобни и заради това, че ви спестяват постоянното навеждане, понеже дрехите се пъхат от горния край.Оборотите, както знаете, имат отношение към центрофугирането. Колкото повече са оборотите при центрофугата, толкова по-лесно ще изсъхнат дрехите като преминете в режима на сушене. Повечето нови и добри модели са с регулируеми обороти и диапазона варира между 600 и 1800 оборота, което е напълно достатъчно.Обем на пране и сушене. В това отношение е хубаво да внимавате и да гледате добре до колко килограма дрехи може да поеме спокойно вашия уред, без да се натоварва. Съвременните перални, които се предлагат на нашия пазар, побират най-често между 7 и 9 килограма, но това не означава, че килограмите ще са същите при цикъла на сушене. Обикновено при 7 кг пране, в пералнята за сушене трябва да оставите не повече от 5кг, за да може топлия въздух спокойно да минава и да достига до всички дрехи. Запознайте се с тези подробности доста добре.Програмите, разбира се са много важни, също. Но в последно време почти няма как да попаднете на комбинирана пералня и сушилня, на която да й липсва някоя от стандартните програми, а те обикновено са ви достатъчни в ежедневието.Шумът също е от голямо значение, особено ако нямате обособено перално помещение вкъщи. В общи линии, няма как да намерите безшумна машина, но пък е добре да гледате вариантите, които са все пак търпими.Бюджета, естествено определяте вие сами и за всеки този критерии е напълно различен. Просто го съобразете с нуждите си, за да не се окаже, че сте се лишили от някоя важна за вас функция.
Недостатъци на пералните със сушилня

Един от минусите на този комбиниран уред е, че повечето модели не могат да изсушават особено голям обем от дрехи. След като сте пуснали една пълна пералня и искате да продължите с  цикъла на сушене, ще се наложи да разделите количеството дрехи на две или дори три части, за да ги изсушите качествено. Това се дължи на факта, че за да може цикълът на сушене да функционира максимално добре, е необходимо повече пространство на циркулиращия горещ въздух в самия барабан.

Също така, понякога може да се наложи да пуснете режима на сушене повече от веднъж, за да станат дрехите ви идеално сухи.

Предимства на пералните със сушилня

Най-голямото предимство на пералните с вградени сушилни е компактността. С този уред вие реално получавате ефективността на цели два, като спестявате мястото от още една допълнителна машина. Освен това се твърди, че комбинирания уред има по-малък разход на  електроенергия, от колкото пералнята и сушилнята по отделно. Друго предимство на съчетаните уреди е цената. Определено ще установите, че по – евтино ще ви излезе да си вземете комбинирана машина, от колкото две отделни, а това никак не е за пренебрегване.

След като вече сте наясно с повечето важни критерии, които да следите при избора си, както и с основните предимства и недостатъци на комбинираните пералня и сушилня в едно, ще ви запознаем и с няколко модела, считани за едни от най-добрите на българския пазар.

1.    Hotpoint-Ariston AQD970D49

описание

Страхотен модел с предно зареждане и енергиен клас А/А/А.

Притежава функция за отложено стартиране и стопиране. Капацитетът на прането е до 9 кг, а за сушенето – до 7. Обороти – до 1400.

Този модел може да се похвали с няколко чудесни специализирани програми, като: програма  „бебе” – която да се грижи за деликатните дрешки на вашето бебе и отделна програма за материи като коприната.

Самата система на сушене е сензорна, което прави изсушаването изключително прецизно и отговарящо на зададеното ниво. Нивата са три, като започват от ниво „за гладене” и стигнат до ниво „за обичане”.

Цената на този модел е приблизително 1000 лева.

2.Whirlpool WWDC 97168WS EU

описание

Този чудесен модел на Whirlpool е малко по-добър като характеристики от предходния. Зареждането, енергийния клас и капацитета са същите, но оборотите са 1600 с функция за плавно регулиране.

Също така, има и функции за контрол на пяната и на баланса, както и регулиране на температурата при изсушаване. На LED дисплея има и индикатор за оставащото време.

Програмите са разнообразни и автоматични. Моделът притежава и вградена система за защита от деца и е доста пестелив от към консумация на вода.

Цената не надвишава 1000 лева.

3. Пералня със Сушилня CANDY CSWS 485D/5-S

описание

Candy е доста известна марка, доказана в производството на перални със сушилни. Този модел също отговаря на критериите за енергиен клас, а оборотите му са до 1400. Капацитетът на прането е до 8кг, но сушенето е само 5 кг.

Новата гама перални със сушилни Candy – GrandÒ Vita – имат редица предимства – лесен и интуитивен интерфейс за практичните домакини и сензорен контрол за феновете на пълния контрол.

Тази гама на Candy предлага Mix Power System+ – система за смесване на водата и перилния препарат в силно концентриран разтвор. Уредът го впръсква в резервоара чрез струя под високо налягане, която прониква в материята в дълбочина. Тази нова технология повишава почистващата сила на препарата, позволявайки изпиране при по-ниски температури: получавате същия резултат при 20° вместо 40°, при 40° вместо 60° или  изпирате силно замърсени дрехи при 60°.

CANDY CSWS 485D/5-S разполага с по-тих мотор – само 61 db по време на пране. С програмата „Бързо изпиране и съхнене за 59 минути“ изпирате бързо и ефективно до 1.5 кг и дрехите са сухи след по-малко от час. Бързият цикъл спестява 33% енергия. Програмата, специално разработена за фина материя, е идеална за ризи и гарантира оптимални резултати при изпиране и изсушаване.

Има 15 програми, сред които кратка или бърза програма и такава за вълна. Моделът е достъпен по магазините за техника за около 900 лева.

AEG L7WBG47W

описание

Може би сте наясно, с това че след като прочетохте AEG, трябва да очаквате  малко по – висока цена, но и качество. Този модел е също с предно зареждане и определено има всички добри показатели за енергиен клас, а оборотите му достигат до 1400.

Капацитет на пране 7кг, а на сушене – 4.

Моделът предлага 16 разновидности на програмите и освен това е сравнително по-тих от изброените до сега. Цената му малко над 1000 лева.

5. Indesit Innex XWDA 751480X

описание

Модел, с предно зареждане, енергиен клас А и електронен дисплей. Оборотите са до 1400, капацитета за прането е 7кг, за сушенето – 5. Има функция за отложен старт и също е считан за сравнително тих при работа. Край на неприятните миризми на дрехите ви благодарение на новото интензивно движение на барабана, допълнителното изплакване в края на цикъла и постоянният контрол на температурата. С програма Експресно пране и сушене ще имате вашите дрехи, изпрани, изсушени и готови за обличане само за 45 мин. Цената му е достъпна oколо 700 лева.

Имайте предвид, че цените на почти всички модели са малко по-ниски, ако са закупени онлайн и доставката най-често е безплатна. В България, доста семейства залагат на уреди втора употреба, което също не е лош вариант и може да попаднете на доста изгодни сделки. Хубаво е, обаче все пак да прецените риска, най-вече заради гаранцията, която получавате със закупуването на нов продукт.

Когато сте решили да се сдобиете с комбинирана пералня и сушилня, независимо от модела й, трябва да се запознаете и с някои допълнителни подробности. Например, филтъра е необходимо да се почиства след всяко сушене, за да не се запушва. Също така, в някои случаи трябва да съобразявате съвместимостта на уреда ви с перилните препарати, които ползвате. Или на кратко, просто се грижете за правилната поддръжка на вашия помощник, за да може той да ви е полезен дълги години.

Автор: Промо оферти

За всеки търсач на промоции. На едно място събираме всички Оферти, Промоции , Брошури. Ежедневно проверяваме за примамливи предложения и намаления, които публикуваме на нашия сайт.
Покажи всички публикации от Промо оферти