Свлачище затвори пътя към Рилския манастир :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
207
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Огромно свлачище затвори пътя към Рилския манастир. Проблемът съществува от миналата година. Тогава се очакваше времето да стане по-сухо, за да се започне работа по срутената скална маса.

„Не е вярно, че нищо не е правено от тогава. През това време беше изготвен проект на базата на хидроложки и геоложки проучвания. Той е одобрен от агенция „Пътна инфраструктура“, на този етап са осигурени необходимите финансовите ресурси и ще започне в най-скоро време укрепването на тези откоси, в които се наблюдават тези срутвания на скални маси”, заяви пред Нова тв Боян Илиев, експерт от областно пътно управление – Кюстендил.

По думите му проектът се е забавил, заради изчакване на разрешение за премахване на определени дървесни видове. „Пътят беше почистен. Единствено в този участък от 50 метра са оставени скални късове, изпълняващи задържаща функция, за да не се срути още нещо. Движението на този етап е безопасно”, добави Илиев. Той съобщи, че работата по засегнатия участък от 250 метра ще започне до месец и ще бъде приключен в рамките на 3 месеца.