Увод в SEO | Пано Кондоянис – SEO услуги

1
174
Добави коментар
elpakk
elpakk

Как започва всичко в бизнес сайт?

Собственик на бизнес не е доволен от приходите от сайта си и търси начин да ги увеличи. Той има ясна картина какви са приходите и разходите от дейността и търси най-ефективния начин да увеличи печалбата си. Бизнес без печалба няма смисъл да съществува.

Първи вариант е да потърси фирма предлагаща SEO услуги на която ще довери сайта си.Втори вариант е да пробва сам, или със служители, да прави постоянна SEO оптимизация.

Обикновено минава и през двата процеса, тествайки в някакъв период от време, чрез служители втория вариант и чрез професионалисти първия. При втория вариант има цялостен поглед и контрол върху картината, но зависи изцяло от компетентността на служителите си дали, и кога, ще дойдат търсените резултати. При първия вариант се доверява и чете доклади за напредъка. Ако не е съгласен със темпото на работа в единия случай уволнява служителите си, а в другия прекратява договора със фирмата изпълнител.

И в двата случая тестовете са за сметка на печалбата на бизнеса.

Нека поставим данните на масата

1. Вие имате сайт. 2. Искате да влизат повече посетители. 3. Но тях ги няма. 4. ЗАЩО?

Нека поразмислим как хората ползват търсачката Google, сайтовете за безплатни обяви Olx, Mobile, Grabo за да намерят информация за неща които ги интересуват в момента.

Как хората търсят информация в Интернет?

Когато искате да намерите информация ползвате Google. Алгоритъма на търсачката преценява какви резултати да покаже въз основа на зададените ключовите думи (фраза). Търсачката оценява сайтовете по собствен алгоритъм, и показва някаква класация от 1 до 10 на първа страница. Тя е длъжна да покаже някакви резултати, без значение дали те са най-добрите за потребителя. Тази класация се различава и различни потребители виждат различни резултати / персонализация базирана на предишни търсения чрез информация от бисквитките на браузера /. Пешо в София вижда различни резултати от Гошо в Бургас.

Защо е важно един сайт да е в ТОП 10?

Защото повечето хора кликат и посещават първите 3-5 резултата от предложените сайтове на първа страница в Google. На втора страница ще отидат тези които не са открили търсеното на първа прочитайки заглавията. На трета страница ще отидат хората занимаващи се със оптимизация за търсачки. На четвърта страница никой не ходи.

Как един сайт се позиционира на първа страница в Google?

Съществуват фактори които влияят на търсачката и чрез които SEO специалистите манипулират резултатите за да показват някои сайтове на по предни позиции в органичните резултати. Целта е финансова облага за участващите / SEO фирма + собственик на бизнес сайт / за сметка на останалите неучастващи в схемата сайтове + Google + незаинтересовани потребители.

Подсказка: На първа страница, по конкурентни ключови думи, НЯМА бизнес сайт който не плаща за SEO оптимизация. Било тя с негов екип или чрез външна услуга. Когато искаш да увеличаваш продажбите си и да елиминираш конкуренти, във високо конкурентна ниша, трябва да градиш име / brand / и да плащаш за реклама. Но в Интернет инвестицията в SEO оптимизацията на сайта възвръща вложените пари многократно а и държи резултатите в SERP-а за много време.

Всичко зависи от бюджета, твоя и на конкуренцията, като обикновено побеждава този с повечето ресурси.

Каква работа върши един SEO оптимизатор?

1. On-page оптимизация

Определяне на ключови думи, семантично ядро, писане на оптимизирани статии с уникално съдържание, вътрешни връзки, URL адреси,оптимизация на снимки, използване на sitemap в Google Search Console.

2. Off-page оптимизация или линк билдинг

Колко връзки имате от авторитетни, релевантни или новинарски сайтове в нишата Ви? Кой цитира или препоръчва сайта Ви? Какво споделят хората в социалните мрежи за Вашия бизнес? Какво говорят хората във специализираните форуми за Вашия бизнес? Какво присъствие има бизнеса Ви в youtube?

Това е по-голямата част от работата на оптимизатора която е безконечна. Има начало но няма край. Ако някой си мисли че всичко това става лесно, или евтино, може да се пробва.

Кога ще видите първите резултати?

След месец, два трябва да видите посещенията да се увеличават, органичния трафик да се увеличава, посетителите да стоят повече време в сайта, bounce rate да намалява. След шест месеца тази тенденция трябва да е положителна и да расте. Бизнес сайта трябва да има по-добра видимост в търсачката и органичния трафик да е с най-голям дял.

А дали резултатите ще са задоволителни?

Никой себе си уважаваш професионалист който си вади хляба със оптимизация за търсачки няма да даде гаранции за резултат при положение че е трета страна в процес който не контролира. Но работата му е видима онлайн в 5 инструмента: GSC, GA, Semrush, Similarweb, Ahrefs. По всяко време който иска, може да види резултатите и да прецени дали иска да работи с този човек. В ИТ услугите няма скрито покрито, всичко е кристално прозрачно и се плаща за постигане на резултати.

Личния избор

Който мисли че може да работи по такъв начин с клиенти, работи така. Който предпочита да движи собствени проекти, в които обикновено печалбите са в пъти повече, се занимава със собствени неща. Въпрос на избор, на време и на емоция. Ако сте собственик на бизнес и търсите начини да увеличите посещаемостта на сайта в органичните резултати на Google в “Контакти” ще намерите телефон и email за връзка с мен.