Комбинирани клещи – яка стомана на супер цени!|E-shop-BG.eu

4
248
Добави коментар
Eshopbg
Eshopbg

Комбинирани клещи с многостранно предназчначение

В категорията комбинирани клещи ще намерите над 60 модела клещи KNIPEX. Комбинираните клещи съчетават няколко вида клещи в един инструмент. Комбинираните клещи служат за задържане и подаване на елементи и детайли, усукване, завиване отвиване, рязане, пресоване и стискане. Комбинираните клещи Knipex се отличават с изключително твърди зони за притискане, остри и закалени резци и удобни и ергономични дръжки. Комбинираните клещи са част от оборудването на всеки професионален и домешн майстор, заедно с клещите резачки това са най-разпространените модели. 

Kombinované kleště

Kombinačky jsou univerzální kleště, se kterými lze věci uchopit, ohnout a stříhat.
Mají ozubené čelisti s kruhovým otvorem pro dobré uchopení válcové i ploché součástky.
Umožňují stříhání malých drátů, hřebíků, kabelů i lan.

Описание на комбинираните клещи

Тези комбинирани клещи се състоят от глава, шарнир и ръкохватки. В главата на комбинираните клещи са разположени челюстите с три работни зони. Върхът на челюстите се състои от две противоположни назъбени повърхности служещи за захващане и усукване на плоски детайли. След тези повърхности е разположен елипсовиден назъбен изрез, служещ за захващане на кръгли пръти и детайли като тръби, оси, пирони и подобни. Всички модели комбинирани клещи притежават и зона за рязане на тел, състояща се от два срещулежащи закалени режещи ръба. Твърдостта на режещите ръбове на комбинираните клещи достига до 63 HRC. 

Новост при комбинираните клещи KNIPEX са моделите от серията 08 25 и 08 26. Те притежават специално изпъкнал контур на стикащата част на челюстите, което осигурява здрав захват на плоски детайли. Специален отвор в челюстите позволява захващане на тънки малки детайли като пирони, игли и болтове.

Матириали за комбинирани клещи KNIPEX

Комбинираните клещи на KNIPEX се произвежат с няколко вида антикорозионно покритие – комбинирани клещи фосфатирани или комбинирани клещи никелирани. Също така се предлагат и в различни варианти на ръкохватките – с обложки от двукомпонетна пластмаса, с изолация получена чрез потапяне или специални диалектрически ръкохватки за работа под напрежение. Днес все по рядко се срещат клещи без изолирани дръжки, но и такива може да откриете в нашия онлайн магазин.

Основни параметри за избор на комбинирани клещи

В голямото разнообразие на комбинирани клещи може да се ориентирате според основните им характеристики:

Капацитет на рязане на струни за пиано
Капацитет на рязане на твърд проводник
Дължина
Вид на повърхността
Вид на изолацията на ръкохватките
Рязане на меден кабел, многожилен

За какво се използват комбинираните клещи

Това са най-разпространените клещи, които служат за огъване, рязазне или придържане. С тях може да извадите пирон или да захванете профил с кръгло сечение. Може да го използвате да държите контра при завиване на болтови съединения – като регулируем гаечен ключ. С острите външни ръбове на челюстите може да оформяте фаски в отвори в пластмасови материали или дори да ги разширявате и оформяте.  Това са първите клещи, които трябва да осигурите в своя комплект инструменти. Най-често се избират комбинирани клещи с дължина от 160 до 180 мм. 

Отделните параметри може да филтрирате със съответните филтри, така че да изберете точно необходимите комбинирани клещи за вашата работа.

Огромно разнообразие от най-различни модели клещи за различни приложения, с различни форми и размери ще намерите в съответните категории. 

Клиенти, които купуват продукти от категория Комбинирани клещи често разглеждат и подобни продукти от основната категория Клещи.

Техническите спецификации на продуктите от категорията Комбинирани клещи могат да бъдат променени без предизвестие. Изображенията, на продуктите от категория Комбинирани клещи са продеоставени от производители и дистрибитурои, но понякога могат да имат само информативен характер. Текущата цена означава препоръчителната продажна цена на производителя или доставчика.