Триони ръчни на фантастични цени – сега!|E-shop-BG.eu

5
210
Добави коментар
Eshopbg
Eshopbg

Триони ръчни за дърводелци и строители

Трионите са инструменти за рязане (разделяне) на материали с помощта на назъбен метален лист, закрепен в дръжка или опънат в рамка. При рязането от прореза се отделя стърготини, трици или стружки от основния материал. В категория триони ще намерите дърводелски триони, ножовки или специални триони за гипскартон. 

Триони – определение

Трион ръчен – това е  инструмент за рязане или разделяне на материли. Ръчният трион представлява метален назъбен лист завършващ с ръкохватка. Чрез линейни постъпателни движения, листът на триона се врязва в материала, като при това част от материала в зоната на ряза се отстранява под формата на стружки или трици.

Всичко зависи от зъбите на триона

Зъбите на листа могат да режат в едната или в двете посоки на движение на триона. Зъбите са заточени така че да отстраняват изстъргания материал. Зъбите на триона са извити настрани, така че рязът да е по-широк от самия лист, за да не се получи заклинване. Това изкривяване се нарича чепраз.  Чапразът се прави със специални клещи. Обикновено за меки материали зъбите са големи и на по-голямо разстояние един от друг, при твърдите материали като металите зъбите са малки финни и гъсто разположени един до друг. Листът на триона е твърд и еластичен, а също таки притежава и голяма жилавост. При някои триони лисът е опънат в рамка – лъков трион. Модерните триони днес вече имат закалени зъби.

Видове триони

Най-известните видове триони са: трион универсален, трион злодейка, трион пасвател, джага, бичкия, дърводелски лък, трион за газобетон, трион за гипскартон, ножовка за метал, рамков трион, моделистки трион, въжен трион, домакински трион, хирургически трион и др.

Клиентите, които купуват продукти от категория Триони ръчни често избират и сходни продукти от главната категория РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ.

Техническите спецификации на продуктите от категорията Триони ръчни могат да бъдат променени без предизвестие. Изображенията, на продуктите от категория Триони ръчни са продеоставени от производители и дистрибитурои, но понякога могат да имат само информативен характер. Текущата цена означава препоръчителната продажна цена на производителя или доставчика.