Избор на трапезен стол -ръководство за пазаруване

2
357
Добави коментар

Избор на трапезен стол -ръководство за пазаруване

Купете правилните трапезни столове за вашата кухня благодарение на това подробно ръководство.

В днешното ръководство, с което се надяваме да ви помогнем в избора на кухненски столове, събрахме богата колекция от 19 вида стола според техния дизайн, стил и изработка. В него ще опишем различните дизайни, конструкции, материал на седалките и тапицерията, както и стиловото разнообразие. Старателно сме обяснили предимствата и възможности за стилов подбор, които да паснат с интериора на вашата трапезария.

ДИЗАЙН

1.Обикновен дървен стол

Нашият първи дизайн е най-често купувания вид стол за трапезарии и кухни. Той е стандартен трапезен стол, без подлакътници, със стандартна дървена конструкция, извит гръб и обикновена дървена седалка.

2. Тапициран стол

Създаден за първи път през далечната 1930г като дизайн, този стол цели да запази комфорта и функционалността му, като чрез изчистените му форми да заличи всички излишни орнаменти и исторически влияния, доминирали проектирането на столовете по това време. Крайният резултат е семпъл стол със изчистени линии, който пасва добре в почти всяка една трапезария.

3. Трапезен стол с подлакътници

Този дизайн добавя подлакътници към традициония кухненски стол. Стилът и изработката на подлакътниците, обаче може да промени цялата визия на стола. Освен промяна във визията на стол, те добавят и допълнително комфорт.

МАТЕРИАЛ НА СЕДАЛКАТА

Независимо от формата и дизайна на столът за хранене, материалът от който е произведена седалката е определящ за това как се чувствате, когато сядате и как изглежда в комбинация с останалата част от обзавеждането на кухнята. Комфорта е важен фактор при избор на трапезен стол, така както и външния му вид. Следващите модели представят различните варианти за изработка на седалката.

4. Тапициран

Тапицираните столове са най-удобният вариант с мека текстура и омекотено дъно. Тапицираните кухненски столове могат да бъдат намерени във всеки различен дизайн. Тапицерията може да бъде в еднакъв цвят с останалата част от стола или да контрастира с нея.

5. Дървена облегалка

Столовете с дървена облегалка се изработват често с монолитна дървена седалка за по-минималистична визия, предлагайки комфорт и стил в същото време.

6. Метална седалка

Металните седалки се появяват най-често при трапезните столове с метална основа. Столът, който е даден за пример долу е изработен изцяло от метал с монолитна седалка.

7. Кожа

Столовете за хранене с кожена седалка са много популярни, тъй като предлагат комфорта на типичните тапицирани столове и в същото време придават по-изискан и луксозен вид на стола.

8. Плетена седалка

Плетените седалки са изключително гъвкави и здрави с богата текстура, което ги прави много добър материал за сядане.

9. Пластмасови седалки

Когато става въпрос за кухненски столове, пластмасовите седалки почти винаги са в комплект с пластмасовите столове. Тези столове могат да варират ценово от ниско бюджетни до богато украсени, кристални конструкции.

МАТЕРИАЛ НА ОСНОВАТА

Сега ще хвърлим поглед от близо на основите на трапезните столове и най-вече материалите, от които са изработени.

10. Дърво

Столовете с дървена основа са сред най-предлаганите на пазара. Освен това, дървото предлага широк спектър от стилове и форми.

11. Метална

Металните основи се появяват по-често в модерните трапезарии.

12. Плетена основа

Плетените основи са най-често срещани при столове, използвани за външни дворове и градини, но издръжливият материал може да достигне високи нива на лукс в зависимост от изработката и стилът му.

13. Пластмасова основа

Пластмасовите трапезни столове може да ви изглеждат като по-ниско бюджетни варианти, но това съвсем не е така.

СТИЛ

14. Традиционен

Традиционните столове обикновено предлагат богата текстура съчетана с дървена конструкция. Тези столове, както всички традиционни мебели, са изключително издръжливи и придават класическа визия на трапезарията Ви.

15. Модерен

Модерните столове за хранене съчетават по перфектен начин формата и функциите с изчистена визия и минималистичен дизайн.

РАЗГЛЕДАЙ МНОГО И ИЗГОДНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Офис столове

Трапезни столове

Комплекти мебели

Бюра

Автор: Промо оферти

За всеки търсач на промоции. На едно място събираме всички Оферти, Промоции , Брошури. Ежедневно проверяваме за примамливи предложения и намаления, които публикуваме на нашия сайт.
Покажи всички публикации от Промо оферти