Григор отпадна от турнира в Барселона :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
228
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Григор Димитров приключи участието си в Барселона. Най-добрият ни тенисист бе елиминиран от 81-ия в света Николас Яри след 2:6, 6:4, 7:6 (2). На четвъртфиналите чилиецът ще срещне руснака Данийл Медведев.

Мачът започна с пробив за чилиеца, но Димитров веднага върна брейка, след което затвърди, записвайки първите си два аса. След това Гришо направи нов пробив, който взе на нула за 5:2.

В следващия гейм 27-годишният хасковлия стигна до сетбол и спечели частта без да докосна топката заради двойна грешка на Яри.

Вторият сет започна като първия – с пробив за 81-ият в света южноамериканец. Но за разлика от него, този път Григор не успя да го върне веднага. В осмия гейм българинът стигна до точка за връщане на брейка, но не успя. Веднага след това Димитров спаси четири сетбола – три от които поредни, преди да спечели подаването си за 4:5. Впоследстие Яри изравни резултата в сетовете на свой сервис.

В третата част нямаше пробиви в първите пет гейма, след което съдията спря мача поради дъжд. След подновяването на срещата двамата тенисисти продължиха да печелят подаванията си и се стигна до тайбрек, в който българинът записа само две точки.

С тази загуба Гришо не успя да защити точките си от миналата година и вероятно ще се смъкне още в ранглистата.