Блогът на Апостол Апостолов :: РУСНАЦИТЕ ВЪН!

1
266
Добави коментар

                                                            ПАК НАРИТАХА МУЖИЦИТЕ

 

По случай дена на победата социалната мрежа Facebook премахна десетки страници, групи и профили от Русия, които са били измамнически.

Тези действия на компанията и в нейната социална мрежа Instagram са част от продължаващата битка срещу „координирано неистинско поведение“.

„Открихме две отделни, несвързани операции, които произхождат от Русия и използват тактика на създаване на мрежи от профили, които да заблудят другите за това кои са те и какво правят“, заявиха от отдела по киберсигурност във Facebook.

В заявлението се казва още, че свалянето се основава на измамното поведение на тези, които стоят зад акаунтите, а не на публикуваното съдържание.

„Ние споделихме информация за нашия анализ с правоприлагащите органи, политиците и партньорите в индустрията.“

Допълнителни 21 заличени от Facebook и Instagram страници са били насочени към Австрия, Балтийските държави, Германия, Испания, Украйна и Обединеното кралство, според калифорнийският интернет титан.

„Тези страници имаха съдържание, свързано с политически въпроси като имиграцията, религията и НАТО“, информираха от социалната мрежа.

Това е то- дай им на руснаците да се фукат, да лъготят и да мамят. Но рано или късно си го получават- бой по мордата с черпака!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.