ТОП12 НАЙ- ТАГВАНИТЕ В ИНСТАГРАМ МАРАТОНКИ

2
206
Добави коментар

Социалната медия стартира като интерактивен начин за свързване на хората от цял свят, но от началото досега се превърна в страхотен инструмент за откриване и ползване на новите трендове. Думата “маратонки” (sneakers) е тагвана над 24 милиона пъти в Инстаграм, а културата на спортните обувки може да се определи като една от най-големите и бързо набиращи популярност, в и извън интернет пространството.

Няма нужда да споменаваме, че маратонките по принцип са сред най-популярните модни аксесоари, но обикновеният човек трудно може да разбере кои са най-популярните модели на пазара. За да го установим, задълбочено разгледахме кои марки и стилове доминират виртуалното пространство и по-надолу ще Ви запознаем с най-публикуваните в Инстаграм.

На върха стоят Adidas NMD, които излязоха на пазара само преди 4 години, а вече са споменавани в тагове над 5,7 милиона пъти. Хаштаговете на Инстаграм са сигурен сигнал за това, кое е популярно и кое не, а тази класация може да послужи като ръководство за пазаруване на следващия Ви чифт.

1. Adidas NMD  Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Когато Adidas NMD за пръв път се появява на пазара през 2015 година, става изключително популярен модел, заради комфорта и стила си, а и се предлага в богата гама цветове за всеки вкус. Проектирани за онези, които обичат да кръстосват градските улици, тези маратонки са перфектни за забързаното и динамично ежедневие. Имат Boost междинна подметка с пълна дължина, която осигурява толкова меко стъпване, все едно се движите по облаци, а горната част е изцяло плетена, което ги прави лесни за опаковане при пътуване.

2. Adidas YEEZY BOOST 350 Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Без значение дали обичате, или не харесвате Kanye West като артист или човек, не можем да отречем влиянието, което има върху културата на спортните обувки. Adidas Yeezy Boost за пръв път се появяват през 2015 година и се разпродават моментално. След първоначалното си представяне, обувките се появяват на пазара в няколко различни цветови гами и дори в нов, подобрен V2 модел, които отново се разпродават за секунди. Няма да намерите тези маратонки по рафтовете в магазините, където и да е, затова и оригиналният магазин е най-добрата Ви опция за гарантирано качество на добра цена. 

3. VANS Old Skool Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Оригиналното им наименование е Vans #36. Vans Old Skool са първите маратонки на марката, в които се добавят кожени панели за допълнителна издръжливост. Те са и първите, в които се съдържа вече така добре познатата джаз линия (jazz stripe) – запазена марка на Vans. Едно дизайнерско решение, което започва като обикновена драсканица на един от създателите – Paul Van Doren, и се превръща в символ!

4. Adidas Superstar Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК

Първоначално са пуснати на пазара през далечната 1969 година, а в днешно време Adidas Superstar са едни от най-разпознаваемите маратонки в цял свят. Те започват историята си като иновативен чифт баскетболни обувки, но сега са добре познати с модерния си стил. Предната грапава част, която прилича на мида, перфектно контрастира с останалата част от маратонката, а трите ленти просто не могат да останат незабелязани!

5. Converse Chuck Taylor All Star Mожете да разгледате и закупите ТУК Mожете да разгледате и закупите ТУК

Един чифт, който съществува още от 1922 година! И ниската и високата версия са едни от най-популярните маратонки, а дизайнът им просто не може да се сбърка, с и без Инстаграм. Те имат семпла визия, която включва горна част от плат с две дупки за по-голяма проветривост, гумена предна част и подметка. В днешно време хората не играят баскетбол с тях, както едно време, но присъствието им в модните среди е също така силно. 

6. Adidas Stan Smith Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Заедно със Superstar, Stan Smith са друг много популярен модел на Adidas до ден днешен. Оригинално са измислени за тенис легендата Stan Smith. Техният дизайн е нисък, с изчистена кожена горна част с перфорирани 3 ленти, символ на марката, а лицето на Stan е завинаги запечатано на езика. Те са идеални както за ежедневието, така и за по-официално облекло. А и за Инстаграм!

7. Adidas Ultra Boost Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

През 2015 година на пазара се появи Ultra Boost като чисто нова маратонка, създадена за бягане, но сравнително бързо завладя сърцата на всички хора, които ценят спортните обувки, заради комфорта и стила си. Дизайнът им включва Primeknit горна част, която стои на междинна Boost подметка – иновативната технология за омекотяване, характерна за Adidas. Днес моделът се предлага в богата гама цветове и стилове, което я прави също толкова популярна, колкото преди 4 години.

8. VANS Authentic Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Още от създаването си през 1966 година, Van Doren Rubber Company, или т.нар. Vans, е една от най-уникалните фабрики за производство на маратонки, която залага на идеята, че спортните обувки трябва да се произведат на място в същия ден, в който са поръчани. Още в първите дни компанията продава 12 чифта от модела, който впоследствие става известен като Vans Authentic. Сега тези обувки са обичани от милиони по цял свят и се правят във всякакви цветове. 

9. Puma Suede Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Puma Suede Classic са на пазара от 70-те години и са едни от най-запомнящите се модели на марката. Семплият им стил е популярен и до ден днешен, а Puma продължават производството им, но добавят някои вариации и подобрения, а дори и колаборации с известни личности.

10. ASICS Gel-Lyte Mожете да разгледате и закупите ТУК Mожете да разгледате и закупите ТУК Mожете да разгледате и закупите ТУК

Марката ASICS съществува още от 1949 година, но от 2010 насам – точно ерата на Инстаграм – много от Gel-Lyte моделите набраха огромна популярност, заради носенето им от популярни личности и колаборации на бранда. Те често имат странни, свежи, забавни цветове, а за производството им се използват само първокласни материали, като кожа и велур. 

11. Nike Air Max 90 Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.

Оригиналното им име е Air Max III, тези маратонки за бягане остават популярни като Air Max 90, заради годината им на пускане – 1990 г. По онова време, обемната им интересна форма и назъбената подметка привличат погледите на хората, като стилът им е модерен и интересен. А за хората, които бягат, бързината, която осигуряват, е от голямо значение. Комфортът също!

12. Nike Air Force 1

През 1982 година Nike представят Air Force 1 като обувките за баскетбол, но моментално се превръщат в стилен чифт извън терена. От Nike постепенно спират производството им през 1983 година с идеята за нов модел, но клиентите остават разочаровани и Air Force 1 се завръща в продажба. От този момент те се превръщат в еталон на марката и незаменима част от портфолиото им.

Mожете да разгледате и закупите ТУК. Mожете да разгледате и закупите ТУК.