Чартърни полети до Германия от Летище Варна или Бургас | Charters.BG

25
550
Добави коментар
DSTours
DSTours

През нашата онлайн система можете да проверите актуална информация за самолетни билети за директни чартърни полети от Варна и Бургас до повечето летища в Германия или обратно. Полетите се чартират от немските туроператори, изпращащи от години туристи по  българското Черноморие. Авиокомпаниите, от които можете да купите чартърни самолетни билети са Bulgarian Air Charter и SunExperss.

Предлагаме еднопосочни и двупосочни билети от летище Варна и летище Бургас до Германия по следните направления:

 

Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Берлин: Тегел (TXL) и Шьонефелд (SXF)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ)  – Лайпциг (LEJ)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Дрезден (DRS)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Хамбург (HAM)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Хановер (HAJ)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Ерфурт (ERF)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Кьолн (CGN)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Дюселдорф (DUS)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Франкфурт (FRA)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Мюнхен (MUC)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Нюрнберг (NUE)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Щутгарт (STR)
Летище Варна (VAR) / Летище Бургас (BOJ) – Мюнстер (FMO)

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до Берлин: Тегел (TXL) и Шьонефелд (SXF)

Международно летище Тегел е главното летище на Берлин. Носи името на един от немските изобретатели, пионер в авиацията – Ото Лилиенхоф. Намира се на 10 км от центъра на Берлин в посока северозапад, в едноимения квартал Тегел. Предлага удобна автобусна линия, с която стигате за около 30 минути от центъра до аеропорта.

Летище Берлин Тегел разполага с 5 терминала A, B, C, D и E, но въпреки това не е много голямо по размери, което го прави удобно за полети с прекачване. Обслужва над 20 млн. пътници годишно. През 2018-та година заема четвърто място в Германия (след Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф) по брой обслужени пасажери – 22 млн., според данни на German Airport Association ADV. Част от авиокомпаниите, които операрит полети от летището са: Bulgaria Air, Turkish Airlines, Lufthansa, Air Berlin, Air France, British Airways, KLM, Swiss и др. IATA кодът на летището TXL. Повече информация за излитащи и кацащи плети ще намерите на сайта му.

Летище Шьонефелд се намира на около 20 км от центъра на Берлин, в близост до град Шьонефелд, област Бранденбург, югоизточно от столицата. Обслужва пътници от 4 терминала A, B, С и D, които са доста натоварени. Най – удобния транспорт от центъра на Берлин до летището са влаковете, като жп гарата е само на половин километър от изходите на аеропорта. Част от авиокомпаниите, опериращи на Берлин Шьонефелд са Condor, Germanwings, Aeroflot, Bulgarian Air Charter, SunExpress, Norwegian Air Shuttle, Pegasus Airlines, Israir Airlines, Belavia и др. На летището кацат и големите low-cost авиолинии Wizz Air, Rayanair и EasyJet. IATA кодът е SXF. Официалният сайт на летището е: https://www.berlin-airport.de/de/reisende-sxf/index.php

През летните месеци можете да стигнете до Берлин с директен полет от летище Варна и Бургас. Полетите са чартърни и кацат и на двете летища Тегел и Шьонефелд. Изпълняват се от чартърните авиолинии Bulgarian Air Charter и SunExpress от началото на май до средата на октомври. Подробно разписание на полетите и цени на самолетните билети от Варна / Бургас до Берлин и обратно ще намерите тук:

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Лайпциг (LEJ) 

Летище Лайпциг – Хале е разположено в близост до град Шкойдиц, в област Саксония и обслужва по – големите саксонски градове Лайпциг и Хале. Най – удобният транспорт до летището е с влак, като до центъра на Лайпциг ще стигнете за 15 минути. Билети можете да закупите от гишетата на централната зала за чекиране. С влак можете да стигнете и до по-далечни градове като Хановер и Магдебург. На разположение е още шатъл – автобус от летището.

На територията на летището има 2 терминала, свързани по между си. Аеропортът обслужва над 2 млн. пътници годишно. Част от авиокомпаниите, които оперират полети от Лайпциг са Air Berlin, Lufthansa, Ryanair, Austrian Airlines, Air Via, Bulgariaн Air Charter, Condor, Turkish Airlines и др. IATA кодът на летището е LEJ. Повече информация за летище Лайпциг – Хале ще намерите на сайта му:

Цени на самолетните билети за директни полети от Варна и Бургас до Лайпциг ще намерите тук. Полетите са чартърни и се изпълняват само през летния сезон.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Дрезден (DRS)

Летище Dresden International е разположено на 10 км северно от град Дрезден. Открито е през далечната 1935 година и разполага с едни терминал. Архитектурата на аеропорта е запазена от миналото, когато сграда е била хангар за самолети. Най – удобния начин за пътуване до летището е с влак от центъра на Дрезден, а в сградата на терминала има станция на линия 2 от метрото (S-Bahn).

Авиокомпаниите, чиито самолети кацат на летище Дрезден, са Air Berlin, Germania, Germanwings, Luthansa, Aeroflot, Air Via, Bulgarian Air Charter, easyJet, SunExpress и др. IATA кодът е DRS. Повече информация ще намерите в сайта на летището.

Летище Дрезден също оперира директни чартърни полети с Варна и Бургас. Самолетните билети в нашата онлайн система са с крайни цени, включващи всички такси и багаж.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Хамбург (HAM)

Международното летище Хамбург е разположено на 9 км от центъра на град Хамбург и разполага с два терминала (Т1 и Т2), свързани с основната сграда Airport Plaza. То е обявено за най – доброто регионално летище в Европа през 2011 и 2012 г. според потребителско проучване на Skytrax.

Летище Хамбург е най – старото все още работещо летище в света, открито през далечната 1911 г., като в миналото е било седалище на немският авиопревозвач Lufthansa. През 2018 г. през аеропорта са обслужени малко над 17 млн. пътници и това го подрежда сред най – натоварените летища в Германия. IATA кодът на летището е HAM. Повече информация за излитащи и кацащи полети ще намерите на официалния сайт: https://www.hamburg-airport.de/de/

Спирката на метрото S-Bahn се намира в главната сграда между терминалите. На всеки десет минути има влак до централната ЖП гара в Хамбург, като пътуването до там е около половин час. Пред всеки терминал има спирка на четири автобусни линии, отиващи до различни дестинации из Хамбург. На разположение са и туристически автобуси до някои градове в областта.

Авиокомпаниите, които обслужват полети от Т2, са Lufthansa, Scandinavian, United Airlines, LOT, Swiss, Turkish Airlines, Condor и Germanwings. Сред авиокомпаниите на Т1 са Air Berlin, British Airways, Bulgaria Air, easyJet, Austrian Airlines, Air France, Czech Airlines и др.

Чартърните авиолинии Bulgarian Air Charter и SunExperss изпълняват сезонни директни полети от Варна и Бургас. Цени на самолетните билети и разписаниена полетите ще намерите в нашия сайт.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Хановер (HAJ) 

Аерогарата на Хановер също е сред най – натоварените в Германия. Пълното наименование е летище Хановер – Лангенхаген. Намира се до град Лангенхаген, на 11 км северно от центъра на Хановер, Долна Саксония.

Летището е открито през 1952 г., и обслужва пътници от три терминала А, В и C. Най – удобният транспорт от и до там е с влак. Гарата на летището е пред Терминал С, от където можете да хването влак S-Bahn по линията S5, който стига до централната гара на Хановер за около 15 – 20 минути. IATA кодът на летището е HAJ. Информация за излитащи и кацащи полети ще намерите на страницата на летището:

Сред водещи превозвачи, обслужвани полети на летище Хановер, са Aeroflot, Bulgaria Air, Bulgarian Air Charter, Lufthansa, KLM, Air Berlin, Air France, Brussels Airlines, German Sky Airlines, Belavia, S7 Airlines, Estonian Air, Condor и др. През лятото можете да намерите директни полети от Варна и Бургас до летище Хановер на изгодни цени. Разписание на полетите и цени на самолетните билети от и до Хановер ще намерите в нашия сайт. За повече информация, свържете се с нас.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Ерфурт (ERF) 

Летище Ерфурт – Ваймар е разположено на 5 км. от столицата на провинция Тюрингия – град Ерфурт, Германия и е с IATA код ERF. От летище Ерфурт се изпълняват предимно чартърни полети до много европейски дестинации. Вътрешни полети от летището няма, поради силно развития железопътен транспорт на Германия. Терминалите на аерогарата на Ерфурт са два – А и В, но пътниците се обслужват само на терминал В. Информация за излитащи и кацащи полети ще намерите на официалния сайт на летището.

Авиокомпаниите, които оперират полети на летище Ерфурт са: Austrian Airlines, Bulgarian Air Charter, Air Malta, Corendon, Croatia Airlines, FlyEgypt, Freebird, Pegasus и Tailwind. Влаковете до централаната гара на Ерфурт има на всеки 20 минути, а автобусите са на 10 минути през делничните дни, по линия 4. Спирката се намира точни срещу терминала.

Самолетни билети от летища Варна и Бургас до Ерфурт ще намерите тук. Полетите са чартърни, без прекачване и се изпълняват само през летния сезон.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Кьолн (CGN)

Международното летище Кьолн – Бон е разположено на 15 км югоизточно от центъра на Кьолн и на 16 км североизточно от град Бон. Обслужва пътници от два терминала: Т1 и Т2. Любопитен факт е, че летищната площадка на аеропорта е и една от световните бази на НАСА за кацане на космически совалки. Летище Кьолн – Бон е известно още с името Конрад Аденауер. Заобиколено е от растителността на природен парк и управата полага усилия за опазване на околната среда, като досега са инвестирани 13 милиона евро в различни проекти в тази насока.

На разположение на пътниците е удобен автобусен транспорт до центъра на Кьолн (около 20 мин.), както и до центъра на Бон (около 35 мин). От Т2 можете да стигнете до централната гара на Дюселдорф за около 1 час. Спирката на метрото на летището се намира между двата терминала.

Сред водещите авиокомпании, които летят от Кьолн са: Austrian Airlines, Lufthansa, Norwegian, Eurowings, British Airways, Sun Express, Bulgarian Air Charter, Turkish Airlines, и др. Бюджетните превозвачи Wizz Air, Rayanair, EasyJet, Blue Air и др. също използват аеропорта на Кьолн. Повече информация ще намерите на официалния сайт на летището:

През нашата онлайн система можете да проверите цени на самолетните билети по чартърните полети от Варна и Бургас до летище Кьолн. За допълнителна информация, свържете се с нас. 

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Мюнстер (FMO)

Международното летище на град Мюнстер носите името Münster Osnabrück. Разположено е на 25 км от град Мюнстер и на 40 км от Оснабрюк, в немската провинция Северен Рейн – Вестфалия. Обслужва пътници от един терминал. От и до летището има директни влакове за Мюнстер, Оснабрюк, Ибенбюрен и други градове. Автобусната линия S 50 също е бърза връзка с централната гара на Мюнстер. IATA кодът на летище Мюнстер е FMO. Повече информация ще намерите на официалния му уебсайт: https://www.fmo.de/

Мюнстер е университетски град с младежки дух, изпълнен с много чужденци. От летището се изпълняват вътрешни за страната полети, както и международни. Авиопревозвачите, които оперират на летище Мюнстер са: Ais Airlines, Eurowings, FlyEgypt, Germania, Laudamotion, Lufthansa, Onur Air, Pegasus, SunExpress, Tailwind.

Bulgarian Air Charter и SunExpress изпълняват директни полети през летния сезон до летище Варна и Бургас. Информация за цени и свободни места ще намерите в нашата онлайн система:

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Дюселдорф (DUS) 

Международното летище Дюселдорф е третото по големина в Германия и най – голямо в провинцията Северен Рейн – Вестфалия. Обслужва над 20 млн. пътници годишно от три терминала – A, B и C. През 2018-та година заема трето място в Германия по брой обслужени пасажери – 24 млн. Терминал А се използва главно от Lufthansa и нейните партньори, на Терминал В кацат предимно вътрешни полети от Германия и ЕС, а от Терминал С се изпълняват презокеански полети и извън Шенген. Летище Дюселдорф е открито през далечната 1927 г. и е база на двете най – големи немски авиокомпании – Lufthansa и Air Berlin.

Сред водещите авиокомпании, които обслужват пътниците на летище Дюселдорф са: Lufthansa, Air Berlin, Aegean Airlines, Air China, Austrian Airlines, British Airways, Finnair, KLM, Air France, Czech Airlines, Iberia, Emirates, и Turkish Airlines. От България има сезонни чартърни полети до Дюселдорф на Bulgarian Air Charter и Sun Express от летище Бургас и Варна, само през лятото.

От аерогарата до града (централната ЖП на Дюселдорф) можете да стигнете с автобус № 721, автобусната спирка е пред изхода за „Пристигащи“. Линия S 11 на градското метро S-Bahn свързва Дюселдорф с летището. Спирката е под сградата на терминалите. За допълнителна информация, посетете сайта на летището: https://www.dus.com/de-de

Разписание на чартърните полети от летище Бургас и Варна до Дюселдорф, както и цени на самолетните билети ще намерите в нашата търсачка. Цените са крайни и включват пътнически и летищни такси, такси за издаване на билетите и багаж (ръчен и чекиран куфар).

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Франкфурт (FRA)

Летище Франкфурт е най – натовареното летище в Германия и третото най – натоварено в Европа. Пълното му наименование е Летище Франкфурт Рейн – Майн, по – известно като Франкфурт Интернешънъл. IATA кодът му е FRA. Управля ва се от Fraport. През 2018-та година е обслужило 69.5 млн пътници, по данни на German Airport Association ADV.

Аерогарата е разположена на 12 км югозападно от центъра на град Франкфурт и служи за главно седалище на германския национален авиопревозвач Lufthansa, както и на авиокомпанията Condor Flugdienst. Транспортът от и до летището е много добре уреден. Автобуси на градската пътна мрежа спират и пред двата терминала. На самото летище има две жп гари – една на Т1, зала В, ниво 0 за влакове в района на Франкфурт и една на ниво 3 – AIRail Terminal – за пътувания до други градове в Германия и Европа. Разстоянието до Кьолн и Щутгарт е около 2 часа с влак.

Аеропортът е открит през 1936 г. като от тогава е разширяван многократно и сега разполага с два пътнически терминала с капацитет 60 млн. пътници годишно. На разположение е безплатен автобус и безплатен влак SkyLine между терминалите.

Т1 на летище Франкфурт е разделен на A, B, C и Z и има 3 нива: на най – горното е залата за заминаващи и чек-ин гишетата, на първият етаж е залата за пристигащи, а на подземното ниво – паркингът и жп гарата. Терминалът разполага със 103 гишета. Пътниците на Lufthansa и нейните партньори от Star Alliance се обслужват на Т1, като има отделен подтерминал за пътници от първа класа на Lufthansa. Сред останалите авиокомпании, опериращи на летището са Bulgaria Air, Air France, Air Berlin, British Airways, Air India, Air Malta, Alitalia, Czech Airlines, Emirates, KLM, Qantas, Qatar Airways, Germanwings, S7 Airlines и много други. Летище Франкфурт обслужва повече от 300 дестинации на 5 континента, което го прави летището с най – преките маршрути в света.

Терминал 2 е разделен е на D и E. Има 42 изхода и е пригоден да обслужва A380 – най- големия към момента пътнически самолет. Поради нарастващия пътникопоток се предвижда изграждане на трети терминал, като очакванията са разширеното летище във Франкфурт да приема над 90 милиона пасажери в бъдеще. Терминалът трябва да бъде построен от Fraport до 2023 година. Повече информация за летището ще намерите на официалният му сайт.

Чартърните авиокомпании SunExpress и Bulgarian Air Charter обслужват сезонни полети от летище Варна и Бургас до Франкфурт Интернешънъл. Информация за цени и свободни места, както и разписание на полетите ще получите от офисите ни.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Мюнхен (MUC) 

Летище Мюнхен е второто по брой обслужени пътници летище в Германия (46 млн. през 2018 г., според German Airport Association ADV) след летище Франкфурт и седмото най – натоварено в Европа. Разположено е на 29 км североизточно от центъра на Мюнхен, в старинното баварско градче Фрайсинг. Носи името на бившия министър – председател на Бавария Франц Йозеф Щраус. IATA кодът му е MUC.

От и до летището има удобна автобусна връзка с всички околни градове и центъра на Мюнхен. Станцията на метрото се намира под централната част на летището, от страната на Т1. Пътуването до централната гара в Мюнхен е около 45 минути по линиите S1 или S8.

Летище Мюнхен е вторичен хъб на авиокомпания Lufthansa и всички членове на Star Alliance. То е едно от петте летища в света, които са определени като 5 – звездни от Skytrax. Обслужва 228 дестинации в 66 държави. Аеропортът разполага с 2 пътнически терминала, 2 писти, карго-терминал и сервизни приспособления, които позволяват обслужването на самолети от ранга на Airbus A380 и Boeing 747-400s. Повече информация ще намерите тук на официалният сайт на летището.

Т1 е разделен на 6 подтерминала: A, B, C, D, E и F. На подтерминали А – D се обслужват пристигащи и заминаващи пътници, на Т1 – E само пристигащи, а на Т1 – F са само пътниците с полети от и до Израел.

Т2 обслужва пътници на Lufthansa и нейните партньори от авиационния алианс Star Alliance. Част от авиоклиниите, изпълняващи полети от летището са: Air Berlin, Air Canada, Air China, easyJet, Alitalia, British Airways, Condor, Finnair, Emirates, Germania, Germanwings, Niki, Qatar Airways и др.

Чартърните превозвачи Bulgarian Air Charter и Sun Express оперират директни полети от България: летище Варна и летище Бургас през летните месеци. От офисите ни можете да закупите еднопосочни и двупосочни самолетни билети по чартърните полети до Мюнхен.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Нюрнберг (NUE)

Летище Нюрнберг е второто най – натоварено летище в Бавария след мюнхенското. През 2018 година е обслужило около 4,5 милиона пътници. Разположено е близо до центъра на град Нюрнберг – само на 6 км в посока север. Най – удобният транспорт от / до центъра на града е метрото. Пътуването е само 12 минути по линия U2. Автобусните спирки също са в непосредствена близост до изхода на летището.

Летище Нюрнберг е първото построено в Германия след Втората Световна война. Открито е на 6 април 1955 г., а през 2008 и 2009 г. е отличено като най – доброто немско летище от списание “Business Traveller”. Аеропортът е второстепенна база за самолетите на немската авиокомпания Air Berlin. IATA кодът на летище Нюрнберг е NUE.

Пътниците се обслужват на три терминала, с две зали за заминаващи и една за пристигащи. Аавиокомпаниите, изпълняващи полети на летище Нюрнберг са: Air Berlin, Air France, Lufthansa, Germania, Bulgarian Air Charter, Sun Express, KLM, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Swiss, Sky Airlines и др. Повече информация за летище Нюрнберг, ще намерите на сайта: https://www.airport-nuernberg.de/english

През летните месеци от май до октомври можете да се възползвате от удобството на директните полети от Варна и Бургас до Нюрнберг. Повече информация за дати и часове на полетите, както и цени на самолетните билети от и до Нюрнберг ще намерите тук: Полетите, които предлагаме са чартърни и се изпълняват от Bulgarian Air Charter, Sun Express. Цените са крайни с включени такси и багаж.

 

Чартърни полети от Варна и Бургас до летище Щутгарт (STR)

Летище Щутгарт се намира в провинция Баден – Вюртемберг, на 10 км южно от центъра на град Щутгарт, а изложбения експо център Messe Stuttgart е разположен на територията му. Аеропортът е сред най – важните за страната и служи за оперативна база на германската нискотарифна авиокомпания Germanwings. IATA кодът е STR.

Летището е построено през 1939 г. и след реконструкцията през 2004 г. разполага с пет терминала (Т1, Т1 – Запад, Т2, Т3 и Т4), с капацитет за обслужване на 12 млн. пътници годишно. Повече информация за излитащи и кацащи самолети ще намерите на официалния му сайт.

Най – удобния транспорт от и до центъра на Щутгарт са влаковете S2 и S3. Гарата се намира на ниво 1 на Т1. На летището в Щутгарт оперират голям брой авиокомпании, сред които: Air Berlin, Germanwings, Lufthansa, Air France, Turkish Airlines, Swiss Air Lines, KLM, , Air Blue, Austrian Airlines, Qatar Airlines и др.

SunExpress и Bulgarian Air Charter чартират сезонни полети от летище Варна и Бургас до Щутгарт. През нашата онлайн система можете да намерите информация за разписание на полетите, дати и цени на самолетните билети.

 

 

Германия е сред дестинациите с най – много директни полети, заради традиционно големия интерес от страна на немските туристи към почивки в България. Жителите на цяла Източна България също се възползват от удобството на чартърните полети през летните месеци: от началото на май до средата на октомври.