TERMAX бърз тест за антитела IgM/IgG срещу COVID-19 (SARS-CoV-2)

1
262
Добави коментар
gmitko

IgM антителата се образуват средно 7-10 дни след инфектиране с вируса, докато за образуването на IgG   антителата са необходими най-малко 3 седмици. Изследване на IgM/IgG антитела срещу SARS-CоV-2 в човешки серум, плазма или цяла кръв е полезно при определянето на скорошна или предишна експозиция на вируса, проследяващ състоянието на заболяването след инфекция с него. Положителният резултат не означава непременно текуща инфекция, но представлява имунна реакция на организма  след заразяването. Положителен резултат за IgM или IgM/IgG предполагат скорошна експозиция, докато IgG положителен резултат предполага предишна или латентна инфекция.

Тестът се използва само за определяне на имунния статус на организма към SARS-CоV-2 след заразяване, но не и директно за диагностициране на текуща инфекция с вируса.

Чувствителност на теста

За IgM Диагностична чувствителност: 88.61% Диагностична специфичност: 97.67%

За IgG Диагностична чувствителност: 97.56% Съдържание на комплекта:

Тест-касета Разредител за проба /буфер/ Периферен колектор за кръв /капкомер/ Ланцет Листовка

Резултатът трябва да се анализира от лекуващия лекар или друг специалист, като тестът е само помощно средство,  наред с клиничната картина, история за контакт с болен/заразоносител и тестове за потвърждаване на текуща инфекция и др.

ЕАН: 3800213941810„

Вносител: ДИНИ ОТС ООД

https://www.diniotc.com/