Блогът на Апостол Апостолов :: КРИВИ СМЕТКИ ЗА ТАЙНИ СМЕТКИ

1
187
Добави коментар

                                                                       НА ГЕВРЕКА ДУПКАТА

 

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация /включително и от финансовото разузнаване/ относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред, съобщиха от прокуратурата.

Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица, уточняват от държавното обвинение.  

Наличната информация в ДАНС трябва да бъде предоставена без забавяне и в максимална конкретика, се казва в писмото на главния прокурор Сотир Цацаров до председателя на ДАНС Димитър Георгиев.  

Ако не сте разбрали, щи ви го обясня: когато мошеникът Иван Георгиев Петров си науми да краде, той предвидливо си открива офшорна сметка на името на Иван Георгиев Петров. В нея нашенският тарикат внася откраднатите пари.

Обаче! Щом служители на ДАНС поискат сведения от съответната банка, тя охотно им ги предоставя. Тогава на Иван Георгиев Петров му е спукана работата.

Казано другояче, дръж ми шапката! Пак кьорфишеци и прах в очите на баламурниците.

 

Послепис: Сигурен съм, че Иван Георгиев Петров си умира от смях.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.