Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея

3
207
Добави коментар

Мисис дама на годината – Ваня Ламбева организира първа детска асамблея

Над 300 деца от всички 28 области в България взеха участие в първата националната Асамблея „Земя на децата“, която се проведе в Националната спортна академия в София на 1 юни 2019 г.

Грандиозното събитие бе открито от детския радиохор, който изпълни химна „Детска планета, написан специално за Асамблеята от композитора Ясен Обретенов, по музика на Пеньо Иванов. Бяха прочетени и поздравителни адреси от държавните институции и организации, които подкрепиха първото издание на детската асамблея.

В емоционално обръщение към участниците и гостите, Ваня Ламбева, организатор и председател на сдружение „Дива Земя“ заяви:
„Горда съм, че децата на България днес са заедно, обединени от идеята да покажат своите таланти. Мечтая второто издание на форума да е с международно участие. Вече работим по този проект и се надявам той да е в полза за по-добро бъдеще и реализация на тези талантливи млади хора, които да получат реализация не само в личния си живот, а да бъдат посланици за доброто на цялата земя. Точно затова се спрях на това име – „Земята на децата“ и искам да посветя проявата на моя баща, който цял живот беше дипломат и лице на България пред света“, каза Ваня Ламбева.

За участниците в първото издание на националната Асамблея „Земята на децата“ времето премина неусетно в рамките на два панела – художествен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите взеха участие съвместно с представители на НСА и НХА. Част от творбите на младите таланти ще бъдат използвани за бъдещите благотворителни прояви на сдружение „Дива Земя“. Сред гостите на Асамблеята бе и композиторката Вида Пиронкова, която празнува рождения си ден с децата на България.

Благодаря на всички които застанаха до нас и повярваха, че начинанието ни е водено само от добри намерения, без комерсиални подбуди “, казва Ваня Ламбева, която наскоро беше удостоена с приза – „Мисис Дама на Годината“ и благодари на Областна администрация на Софийска област, на НСА „Васил Левски“ в лицето на проф. Пенчо Гешов, Комисията за закрила от дискриминацията, НХА, Пожарна безопасност и защита на населението, БЧК, Софийска община, Министерство на културата, Министерството на образованието, Министерство на младежта и спорта, Лайънс клуб София Витоша в лицето на г-жа Весела Вацева, на адв. Биляна Тончева, адв. Искра Стефанова, на продуцента Меги Савова. На всички популярни лица от областта на бизнеса, науката, изкуството и спорта, сред които гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев, тв водещата Елизабет Методиева, Вида Пиронкова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова и др.