ASUS представя ZenBook Pro Duo (UX581) с революционния ScreenPad Plus | Hobby News

1
238
Добави коментар
pixelmedia
pixelmedia

май 29, 2019
  admin4eto

 

ASUS представи ZenBook Pro Duo (UX581), първия по рода си лаптоп с новия ASUS ScreenPad Plus, революционен широк 14-инчов допълнителен сензорен екран с, който разширява и подобрява интерактивните възможности, предложени с оригиналния ASUS ScreenPad.

ScreenPad Plus предлага безкрайни творчески възможности за създателите на съдържание, позволявайки постигането на подобрена продуктивност в работния процес и лесно изпълнение на много задачи едновременно. Той е интегриран безпроблемно с основния дисплей, а вграденият софтуер ScreenXpert предлага широк набор от полезни приложения, инструменти и помощни средства, позволяващи на потребителите да се наслаждават на ползите от ефикасността на ScreenPad Plus.

 

Екстремната производителност за безпроблемната креативност се постига чрез наличието на до 9то поколение Intel® Core™ процесори в комбинация с до 32GB RAM и NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 GPU с ултра-бърз сторидж предоставен от до 1TB PCIe® 3.0 x4 SSD.

 

ZenBook Pro Duo включва зашеметяващ 4K UHD (3840 x 2160) OLED сензорен екран за спираща дъха картина, 4K (3840 x 1100) ScreenPad Plus и ASUS NumberPad тъчпад с двойна функция. Дисплеят е с безрамков дизайн от четирите страни ASUS NanoEdge с ултра тънки рамки за потапяща картина и в ултра компактни размери.

 

Чисто новият цвят Celestial Blue (син) придава на ZenBook Pro Duo изискан дъх на безкрайна иновация. Той е украсен с уникална асиметрична версия на легендарния Zen-вдъхновен извит метален завършек: интригуващ дизайн, придаващ на ZenBook Pro Duo неповторима идентичност.

 

Наличен е и 14-инчов ултра преносим вариант, ZenBook Duo (UX481) с безрамков четиристранен NanoEdge FHD дисплей и FHD ScreenPad Plus. Той е задвижван от Intel Core i7 процесор и GeForce MX250 GPU.

 

Създайте нещо ново: максимална продуктивност

 

Уникалният 4K ScreenPad Plus на ZenBook Pro Duo дава възможност на потребителите да се наслаждават на ползите в продуктивността и ефикасността при използване на два отделни LCD дисплея в едно преносимо устройство. Широко форматният сензорен екран с висока резолюция и съотношение на страните 32:9 стои директно над клавиатурата на лаптопа, давайки сериозно разширена визуална работна среда като същевременно запазва стандартната форма на лаптопа.

 

ScreenPad Plus може да бъде използван като всеки стандартен външен дисплей в Windows за възпроизвеждане на съдържание или потребителите могат да се възползват от множеството функционалности и инструменти за пестене на време, вградени в софтуера за управление ScreenXpert, улесняващи работата с множество прозорци и приложения. Сред тях са удобни бързи контроли като App Switcher, ViewMax и App Navigator които позволяват интуитивни взаимодействия и лесно сравнение между основния дисплей и ScreenPad Plus. Task Group дава възможност на потребителите да влязат директно в работен режим чрез стартиране множество задачи с едно докосване.

 

Освен това потребителите могат да прехвърлят с жестове отделни приложения, менюта или инструменти на ScreenPad Plus, за да намалят бъркотията на основния си екран и да подобрят ефективността в работата си. Създателите на съдържание могат да закачат инструментите си като преглед на видео, управление на времевия поток, панелите на звуков миксер или прозорец с код към ScreenPad Plus, за да оптимизират работните процеси. Приложенията за социални мрежи, които бъдат поставени на ScreenPad Plus позволяват на потребителите да са в крак с новостите и веднага да отговарят на съобщенията докато работят, без да се налага да сменят прозорците.

 

Адаптивни функции, които бяха въведени с оригиналния ScreenPad също подобряват работния процес. ASUS работи с разработчици като Corel® за оптимизиране на адаптивните инструменти в ScreenPad за максимална производителност. Освен това, всяко приложение за Windows може да бъде използвано със ScreenPad Plus, без да е необходима специализирана версия.

 

Използвайки включения в комплекта стилус — или, който и да е друг активен стилус — е достъпен още един слой интерактивност за потребителите. ScreenPad Plus предлага по-стабилна основа за писане и рисуване. Включената в комплекта луксозна подложка за длани допълнително подсилва ErgoLift наклона на клавиатурата за най-удобното изживяване при писане и рисуване.

ZenBook Pro Duo включва най-новата версия на ASUS NumberPad, цифров блок с LED подсветка, който е вграден в тъчпада. Освен това се поддържа взаимодесйтвие с гласовия асистент Amazon Alexa и е наличен отделен светлинен панел, който свети когато асистентът ви слуша.

 

Ултра висока производителност

 

ZenBook Pro Duo е създаден за екстремна производителност като предоставя възможност за креативност без усилие. Той е базиран на до 9то поколение Intel® Core® i9 процесор с осем ядра и Turbo Boost тактова честота до безпрецедентните 5GHz, като включва и до 32GB DDR4 RAM. Видеокартата от геймърски клас NVIDIA GeForce RTX 2060, базирана на архитектурата NVIDIA Turing™, променя правилата в сферата на графичните процесори, предлагайки на потребителите мощта на ray-tracing за максимален визуален реализъм.

 

С наличието на до 1TB PCIe 3.0 x4 SSD се подсигурява ултра бърз достъп до данни по всяко време. Пълният набор от I/O портове включва USB Type-C™ (USB-C™) порт с Thunderbolt™ 3 технология. Най-новият клас Intel Wi-Fi 6 с Gig+ (802.11ax) извежда безжичната скорост на следващо ниво за супер гладка връзка към света.

 

За да се осигурят гладка работа и максимална производителност през цялото време е наличен отделен бутон Turbo Fan, който по всяко време може да подсили охлаждането. Освен това пантата ErgoLift подобрява въздушния поток под лаптопа за по-добра топлинна производителност.

 

Тази ефикасна характеристика превръща ZenBook Pro Duo в един от най-мощните лаптопи, които са налични за взискателните креативни професионалисти в движение като осигурява ултра гладък работен процес между екраните при използване на ScreenPad Plus.

 

Брилянтни визуализации

 

4K UHD NanoEdge OLED сензорният екран на ZenBook Pro Duo е наистина невероятен с четиристранен безрамков дизайн включващ 89% съотношение екран-корпус, което дава повече екранно пространство и намалява разсейването. Тази брилянтна дисплей технология предоставя ултра ярки цветове и дълбоки нива на черното.

За да възпроизведе възможно най-ярките и реалистични цветове, ZenBook Pro Duo поддържа изключително широка цветова гама със 100% покритие на DCI-P3 и HDR. Цветовото пространство DCI-P3 – широко застъпена сред филмовата индустрия – се превръща в предпочитан избор за креативните професионалисти заради увеличения диапазон от възможни цветове и кара изображенията на ZenBook Pro Duo да изглеждат просто зашеметяващо.

 

Запознайте се със семейството

 

За потребителите желаещи по-малък и достъпен ScreenPad Plus лаптоп, ултра портативният 14-инчов ZenBook Duo (UX481) е перфектният избор. Той поддържа същите страхотни възможности на ScreenPad Plus подобно на по-големия си събрат, но в по-лек и малък корпус. Задвижван от Intel Core i7 процесор и видеокарта GeForce MX250, той разполага с FHD NanoEdge дисплей и FHD ScreenPad Plus.