Чорапогащи – усещане за жена

9
Добави коментар
did90
did90

Всяка жена купува, носи и къса чорапогащи. Чорапогащите не са бельо, нито типичен аксесоар, нито обикновена дреха. Добре подбрани, те са прекрасно допълнение към тоалета. Неподходящите чорапогащи провалят и най-изисканата визия.

 

Чорапогащи – моден съвет 1
През топлите месеци изберете чорапогащи от 15 до 20 дение, но знайте, че те са най-деликатни и лесно се късат. От 20 до 40 са подходящи за есента и ветровитото време. За зимата се препоръчват чорапогащи от 20 до 120 дение, които стават все по-непрозрачни с увеличаване на числото и са подходящи за по-дебели материи.    Чорапогащи – моден съвет 2
Многе жени правят грешката да съобразяват цвета на чорапите си с цвета на дрехите, които носят. Много по-добре е да ги съчетавате с цвета на обувките, тъй като това създава непрекъсната линия и впечатление за дълъг и елегантен крак. Чорапогащи – моден съвет 3
Чорапогащите с памучно парче са подходящи за носене под тясно прилепващ панталон, тъй като може да се носят без бельо, като по този начин елиминират потенциалния проблем на открояващите се бикини.

Чорапогащи според фигурата

 

 

Ако краката ви са прекалено “кльощави”, избягвайте много тъмните цветове чорапогащи. По-подходящи за вас са телесните и светли окраски.

 

Масивните крака пък изглеждат по-пълни и тромави със светли тонове, както и в чорапогащи на фигури (особено ако фигурите са големи). За предпочитане са плътното черно и прозрачните тъмни чорапогащи, както и телесните цветове.
Плътните черни чорапогащи удължават крака, а фигуралните го правят да изглежда по-пълен.
Фините мрежести чорапи правят крака по-интересен, без да добавят обем – еднакво добри за млади и зрели жени. Раираните чорапи стоят страхотно, но тогава дрехата, обувките и чантата трябва да са възможно най-семпли и задължително в единия от цветовете на райето.
Дантелените и фигурални чорапогащи се носят със затворени обувки или с обувки без пета, но в никакъв случай с обувки с каишки.

Модните тенденции при чорапогащите непрекъснато се менят. Следвайте ги, без да жертвате чувството си за стил. Белите чорапогащи ще бъдат абсолютен хит през пролетта, но сами преценете дали ще ви стоят добре.

Чорапогащи – модни тенденции Есен/Зима 2009/2010

Чорапогащи – модни тенденции Пролет/Лято 2010

28.10.2009/Биляна Божилова