Къщата на Яворов отново на търг, но на по-ниска цена :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
121
Добави коментар

Къщата на поета Пейо Яворов отново е обявена за публична продан от частния съдебен изпълнител Мирослав Колчев. Цената на имота, намиращ се на столичаната ул. „Г. Раковски“, е 1,285 млн. лв.

Офертите ще бъдат отворени на 26 август, а крайният срок за подаването им е 26 септември. Резултатите ще се обявят на 27 септември, става ясно от обява, публикувана на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Това е четвъртият път, в който къщата е обявена на търг. При предишните не се яви нито един кандидат. При първия търг цената на имота беше 1,63 млн. лв., а през април бе обявена за 1,428 млн. лв.

Столична община обяви през октомври миналата година, че ще куши имота на Яворов, но по-късно заяви, че подобна сделка е рискова, тъй като има разминавания в документите за собственост, съдебен спор за задължения на собственика и вписани възбрани.

Имотът на поета, в който той е живял със съпругата си от ноември 1912 до ноевмри 1913 г., е частна собственост от десетилетия и е ипотекиран два пъти.