Бразилия – Аржентина тази нощ в спор за финала на Копа Америка

1
240
Добави коментар

Едно от най-старите и най-вълнуващи футболни дербита в света е тази нощ. Големите съперници Бразилия и Аржентина ще определи първия финалист на турнира Копа Америка, а срещата в Бело Оризонте започва в 3:30 ч. българско време.

На 18 май се навършиха точно 100 години от първата победа на „селесао“ над „албиселесте“ – 3:1 в Рио де Жанейро. Последната среща между двата южноамерикански хегемона отново бе спечелена от бразилците. В Джеда, Саудитска арабия, на 16 октомври 2018-а Аржентина отстъпи с 0:1 след гол на Миранда в третата минута на добавеното време.

Селекционерът на домакините Тите е напълно наясно, че при загуба ще трябва незабавно да освободи поста.

В предни позиции домакините ще разчитат на Роберто Фирмино, Габриел Жезус, Филипе Коутиньо и Евертон. Артур и Каземиро ще са двойката вътрешни полузащитници, а отбраната пред Алисон ще е съставена от Дани Алвеш, Маркиньос, Тиаго Силва и Филипе Луиш.

Около отборът на Аржентина има доста повече неизвестни. Вратарят Франко Армани прави силен турнир, но не може да се каже същото и за защитата. Лионел Скалони най-вероятно ще заложи на Хуан Фойт, Херман Песейя, Николас Отаменди и Николас Таляфико. Родриго де Паул, Леандро Паредес и Маркос Акуня ще играят в средата на терена, а Лионел Меси ще действа малко зад двамата нападатели Серхио Агуеро и намиращия се в добра форма играч на „Интер“ Лаутаро Мартинес.

За Меси това е една от последните възможности да спечели голям трофея с националния си отбор. До момента звездата на „Барселона“ има три загубени финала в Копа Америка и един на световно първенство, а от началото на турнира се е разписал само веднъж и то от дузпа.

В другия полуфинал утре един срещу друг ще се изправят настоящият шампион Чили и отборът на Перу.