Мерки срещу чумата спрени от „еколозите“ :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Мерки срещу чумата спрени от „еколозите“ :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,...

Предварителните мерки срещу разпространението на африканската чума по свинете са спрени още през 2017 г. с помощта на нелегитимния председател на Асоциация на парковете Тома Белев и още няколко организации от коалицията „За да остане природа в България“.

Проверка на вестника в архивите на парламента показа, че преди 2 г. „Обединени патриоти“ внасят промяна в Закона за лова. Корекциите дават правомощия на земеделския министър при форсмажорни обстоятелства да разрешава намаляване на популацията на дивите прасета.

От стенограмата на заседанието на Комисията по земеделие се вижда, че на него присъства Тома Белев и Николай Петков от Българското дружество за защита на птиците, като и двамата се обявяват против.

Пред „Труд“ депутатът от „Обединени патриоти“ Александър Сабанов разказа, че е предупреждавал за опасността и именно заради това са били внесени законовите промени.

„Против се обявиха „зелените“, чиято позиция винаги е такава. Неодобрение имаше и...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност