Борисов: Аз в живота си борч не съм правил :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
149
Добави коментар

Аз в живота си борч не съм правил. Това каза днес в Пловдив премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Нова телевизия“. Той присъства на 12-ата годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ).

Поводът беше въпрос, свързан със сделката за самолетите F-16. По-късно, докато разгледаше как върви разкриването на нови археологически находки в Пловдив и ремонтът на площад „Централен“, той беше хванат от журналисти, за да коментира думите на Корнелия Нинова: „Народе, изправи се и те ще паднат“.

В отговор, излъчен на живо в неговия „Фейсбук“ профил, Бойко Борисов посъветва журналистите да и пуснат запис от конференцията, на която е бил, където учителите чакали за снимки с него и благодарили за свършеното за тях. „Дайте като отговор това, което беше вътре. Тази любов и признателност, която бликаше от най-важните хора, будителите. По добър отговор нямам“, посочи премиерът.

„За 45 години не само назад, но и във встрани са ни върнали. При този растеж и подем да говориш такива неща – не им отива“, допълни той.

Коментирайки съборът на Бузлуджа, където днес социалистите се събраха, той пожела на всички присъствали да се приберат живи и здрави. „Много възрастни хора има там, а те така да ги измъчват. Да карат внимателно, магистралите са натоварени. Българите пътуват“, каза още министър-председателят.

Когато му беше зададен въпрос за епидемията от африканска чума по свинете, Борисов отсече – „Айде стига толкова вече“ и живото предаване във „Фейсбук“ страницата му приключи.