ЦСКА победи Арда с 3:2 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
181
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

ЦСКА-София победи Арда с 3:2 в мач от шестия кръг на efbet Лига. Резултата откри Тони Уот в 15-ата минута, а в 18-ата Радослав Василев изравни. Евандро отново даде преднина на червените с попадение в 63-ата минута, а Али Соу реализира терти с гол в 89-ата минута. В даденото от рефера продължение Иван Коконов намали на 3:2.

Наставникът на червените Люпко Петрович е предприел две промени в сравнение със състава, който започна срещу Зоря. На пейката са Нуно Томаш и Али Соу за сметка на Отабор и Тони Уот. Това означава, че домакините ще заложат на по-нападателната схема 4-2-3-1.

За Арда пък дебютира Спас Делев.

В първите десетина минути червените наложиха териториално надмощие и имаха една добра ситуация за гол след подаване на Малинов с глава към Тони Уот, но таранът не си пое добре топката, която му бе отнета от Гаич.

В 15-ата минута ЦСКА-София откри резултата. Тогава съдията Георги Николов подмина нарушение на Бикел срещу играч на гостите, червените подеха контратака чрез Тони Уот, който намери Тиаго отдясно. Последва центриране на халфа към Уот, който вкара след брилянтен шут от воле за 1:0.

Предимството на домакините в резултата бе само 180 секунди. В 18-ата минута Лозев центрира отдясно към Василев, който изпревари Черниаускас и прати топката в празната врата за 1:1.

В 30-ата минута Жеферсон за малко не допусна груба грешка, опитвайки да върне с гърди към Черниаускас и Спас Делев бе близо да пресече подаването, но стражът на червените успя да поправи грешката на своя съотборник, хвърляйки се в краката на гостуващия нападател и улавяйки топката.

В 37-ата минута ЦСКА-София като по чудо не вкара втори гол. Уот се пребори на тъча с Крумов, напредна отдясно и подаде много добре към непокрития Евандро, който стреля от десетина метра, но Караджов някак изби. Само 120 секунди по-късно вратарят на Арда отново демонстрира класа след бомбен изстрел на Малинов от 22 метра.

Гостите отговориха с изстрел на метър пред границата на наказателното поле, който Албентоса блокира. Футболистите на сините поискаха дузпа, претендирайки, че испанецът е играл с ръка, но реферът правилно не отсъди такава, тъй като дори това да бе така, защитникът я бе прибрал плътно до тялото си.

До края на полувремето ще се запомни опасен самостоятелен рейд на Пламен Крумов през центъра на терена. Централният бранител преодоля двама футболисти в червено и бе изблъскан от Албентоса пред границата на наказателното поле на домакините, но съдията прецени, че единоборството не е за нарушение и остави играта да продължи.

След началото на втората част ЦСКА-София наложи надмощие, но продължи трудно да създава положения. В 52-ата минута доста активният в този мач Уот преодоля Мартинов и нахлу в наказателното поле, футболистът на Арда посегна да отнеме топката, нападателят падна и поиска дузпа, но такава не бе отсъдена и по-скоро съдията взе правилно решение.

В 55-ата минута хубав шут на Евандро попадна в ръцете на Караджов.

Натискът на домакините даде резултат в 63-ата минута, когато Евандро вкара поредния си решаващ гол, който дойде след сериозна грешка на централните бранители на Арда. Уот за пореден път надигра защитник на гостите и отклони топката зад защитниците на тима от Кърджали. Крумов и Гаич бяха лошо позиционирани, а и спринтираха твърде бавно, което се оказа добре дошло за Евандро. Бразилецът надбяга двамата бранители и останал сам срещу вратаря вкара под плонжа на Караджов за 2:1.

В 78-ата минута Уот отклони с глава подаване на Черниаускас и по този начин изведе Али Соу сам срещу вратаря. Гаич обаче леко го побутна с гръб и таранът на червените падна, но реферът не отсъди дузпа, въпреки че положението бе спорно и нямаше да е грешка ако бе посочил бялата точка.

В 82-ата минута ЦСКА-София като по чудо не вкара трето попадение. Греъм Кери преодоля Лозев и центрира отлично в малкото наказателно поле на гостите. Там Гаич изпусна Уот, таранът стреля от два метра с глава, но заби топката в земята, след което тя отскочи и излезе над напречната греда.

ЦСКА-СОФИЯ – АРДА 3:2

1:0 Тони Уот 15

1:1 Рдослав Василев 19

2:1 Евандро 63

3:1 Али Соу 89

3:2 Иван Коконов 90+1

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 19. Турицов, 25. Албентоса, 11. Занев, 3. Жеферсон, 15. Малинов, 16. Бикел, 14. Отабор, 20. Тиаго, 10. Евандро, 9. Уот

АРДА: 1. Караджов, 20. Лозев, 71. Крумов, 5. Гаич, 12. Глишич, 27. Мартинов, 8. Ховсепян, 30. Аморим, 17. Коконов, 15. Делев, 99. Василев