Една от най-големите заблуди:Случаят на Едуард Мордрейк

11
241
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Тази стара заблуда продължава да се поддържа от интернет и сериалът „Зловеща семейна история“( American Horror Story: Freak Show)….(Една от най-големите заблуди:Случаят на Едуард Мордрейк)

Историята е, че Едуард, дете от аристократична кръвна линия, се ражда с тежки генетична мутация – на тила му има второ лице. Той твърдял, че лицето му шепти злобни и лоши неща докато спи.

Молел лекарите хирургически да отстранят второто му лице, но те не го направили. Така, неспособен да живее с ужасния си близнак, залепен на тила му, на 23-годишна възраст Едуард се самоубива.

Четете още: РАЗКАЗ НА НАШ ЧИТАТЕЛ – СРЕЩА С РЕПТИЛОПОДОБЕН ХУМАНОИД

Оттогава най-различни интерпретации на историята му са адаптирани в театъра, киното и дори в музиката (Том Уейтс -“Poor Edward”/“Горкият Едуард“). В много от тях Едуард е представян като реално съществуващ човек. Неговият случай дори е поместен в списание за медицина през 1896 г.

Въпреки че такива генетични мутации се появяват изключително рядко, случаят на Мордрейк не е един от тях. Той е измислен от писателят Чарлз Хилдрет през 1895 г.

А относно снимката на „истинския“ Едуард Мордрейк, която се разпространява из интернет, тя е на восъчна фигура, която показва как би изглеждал човекът, ако беше реален.

Свързани