Блогът на Апостол Апостолов :: СТАВА ВСЕ ПО- ЛОШО

2
260
Добави коментар
tocco
tocco

                                                          НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ

 

Вторият пакет от американски санкции срещу Русия във връзка със случая „Скрипал” влезе в сила днес в полунощ. Вторият пакет от санкции по Закона за контрол на химическите и биологичните оръжия заради случая „Скрипал“ влезе в сила, тъй като според Ващшингтон Москва е предоставила законови гаранции за неизползването на химическо и биологично оръжие.

 

Първият пакет влезе в сила на 27 август 2018 г. В съответствие с тези санкции американската помощ за Русия е прекратена по Закона за чуждестранна помощ от 1961 г., „с изключение на спешната хуманитарна помощ, храна и други селскостопански продукти“. Държавният департамент престава да издава лицензи за износ на руски държавни компании за американски оръжия и продукти с двойна употреба, с изключение на износа, необходим за космическото сътрудничество и както и продукти, необходими за осигуряване на безопасността на полетите на гражданската авиация.

 

На Русия също са отказани „всякакви заеми, кредитни гаранции и друга финансова подкрепа“ от която и да е американска институция. Новият пакет санкции включва ограничения върху руския държавен дълг и обещанието на Вашингтон да обезкуражи международни финансови институции като МВФ и Световната банка да отпускат заеми на Москва.

 

На американските банки ще бъде забранено да дават заеми на руското правителство. Освен това ще бъде наложена забрана за износ на продукти с двойна употреба в Русия, които могат да бъдат използвани за разработване на химически и биологични оръжия.

 

Така е то- на зла круша зъл прът!

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.