Кабинетът дава 70,7 млн. лева за местните избори :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
127
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Правителството дава 70,7 млн. лева за предстоящите местни избори наесен. С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и провеждането на изборите.

Те включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци. Купуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали, както и отпечатването на бюлетините.

Логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет. Възнаграждения на членовете на общинските и секционните избирателни комисии.

Компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, както и провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване и др.

Част от необходимите средства ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за 2019 г. разходи за провеждането на избори, а останалата – чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Припомняме, че изборите за общински съветници и кметове ще се състоят на 27 октомври.