Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на US Open

1
130
Добави коментар
mignews
mignews

Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ след победа над Камил Майшак (Полша) със 7:5, 7:6 (8), 6:2. Победителят ще играе срещу австралиеца Алекс де Минор, който елиминира Кей Нишикори.

Двамата тенисисти започнаха мача стабилно на сервис и в първите геймове нямаше много възможности за пробив. Така се стигна до 6:5 за Димитров и сервис на Майшак за оставане в сета. Българинът вдигна темпото в опит даизбегне тайбрека и успя. Полякът се пропука при своя начален удар и при 15:40 Димитров реализира щее първия си сетбол.

Във втория сет българинът поведе с 4:1, но допусна пробив в седмия гейм за 4:3. След това полякът си взе подаването и изравни – 4:4.

В крайна сметка втората част трябваше да бъде решена с тайбрек, който се оказа много равностоен. Майшак започна силно и реализира пробив за 3:2. Авансът на поляка бързо се увеличи до 5:2, но българинът не поддаде на напрежението и направи обрат до 6:5, като имаше предимството да сервира за сета. Майшак обаче изравни – 6:6, а при 7:6 лош ретур на Димитров на втори сервис попречи на българина да затвори сета.

При 8:7 българинът имаше нов сетбол на свое подаване, но допусна двойна грешка. Поредната възможност за него дойде при 9:8 и този път тя бе реализирана.

Третия сет започна с ранен пробив на Димитров, който поведе бързо с 4:2 гейма, а последва и нов пробив за 5:2. В осмия гейм българинът сервираше за победата, но не много убедително. Той трябваше да прави обрат от 15:40, за да спечели мача, но успя да се справи.

Това е трети 1/8-финал в Ню Йорк в кариерата на Григор Димитров. Той достигна до този етап на US Open през 2014 и 2016 година.

Share
Tweet

Share