Дървени елементи в дома – внесете уют и топлина

5
406
Добави коментар
Avtora
Avtora

Понякога нестандартният интериорен подход играе ключова роля за създаването на уникален дом. Но когато основното, на което искате да заложите, е топлата и уютна атмосфера, дървените елементи ще ви подкрепят.

Дървото е един от най-силните природни елементи, които ще донесат спокойствието във вашия дом. Дзен културата и теченията в интериора са пряко повлияни от неговото присъствие в едно жилище.

Независимо дали ще го вложите в отделни декорации, дали ще изберете цели мебели, или ще заложите на под от естествени материали, присъствието му ще ви свърже с природата. Силата на интериорния дизайн не е за подценяване. Правилно подбраните елементи и подходящото им позициониране могат да ви осигурят вълшебна атмосфера.

Какво друго може да включите в задължителните елементи, водещи до така жадуваното спокойствие?

Светлина – колкото по-широко и светло, толкова по-добре. Радостта и щастието трябва да струят от вашия дом. Осигурете си възможно най-големи прозорци, ако условията го позволяват. Поставянето на камина, свещи или огнище на двора са чудесно допълнение. Нека вашият дом да свети, да приветства свежестта и красотата.

Гладки и блестящи повърхности – не прекалявайте с тяхната употреба, но ги използвайте като акцент. Разпръскването на светлината и лъскавото покритие ще намекват за премерен, стилен лукс. Съобразете броя и големината на мебелите спрямо размерите на помещенията, в които ще ги позиционирате.

Впечатляващи детайли – елементите, върху които ще акцентирате, биха изиграли перфектно своята роля при правилен подбор и съчетание. Именно дребните неща могат да предизвикат почуда и възхищение.

Умело смесване на шарки – цветната обстановка е гаранция за радост на душата. Има обаче няколко важни условия, които е желателно да спазите. Изберете един основен фон. Нека той е доминиращ и да присъства във всичко. Останалите шарки е добре да го съдържат в себе си, за да се допълват взаимно. Триизмерните принтове ще внесат повече дълбочина в интериора.

Неочакван акцент – заложете на нещо по-шокиращо, което веднага да хваща окото при влизане в помещението. Същевременно е добре елементът да се обвързва по някакъв начин с останалото обзавеждане. Стена в различен цвят или ярък нестандартен полилей – вариантите са ограничени единствено от вашето въображение.

Вода – тя е друг вдъхновяващ и успокояващ елемент. Фонтанче на терасата или във всекидневната в комбинация с пищни растения ще е препратка към райско кътче в природата. Защо да не си създадете едно и у дома?!

Независимо какво ще изберете за дома си, помнете, че ограничения няма. Спазвайки някои основни правила и водени от вашето въображение, можете да постигнете всичко.