Първи сняг заваля в България :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Сняг прехвърча тази нощ на Черни връх. В южните и в източните райони днес отново ще вали. През следващите дни облачността ще намалее до незначителна.

Това заяви пред БНТ синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева. Миналата година първият сняг на Черни връх падна 1 седмица по-късно – на 26 септември.

„До понеделник времето ще се подобрява, а след това отново ни очаква и покачване на температурите. Захлаждането ще е за кратко – 2-3 дни.

За първи път ще си говорим за слани, най-вече в котловините. На много места температурите ще паднат до критичните 4-5 градуса, а в отделни райони и по-ниски“, заяви тя.

„През трите почивни дни времето ще е подходящо за туризъм, но температурите вече са много ниски“, предупреди Стойчева.

„Малко по-динамично ще бъде времето през септември. От 24 до 28 един средиземноморски циклон ще доведе до повишение на облачността и съществени валежи. Това за сега остава като вероятност“, категорична е синоптичката.

„Понеделник ще бъде един от най-топлите дни, вторник също ще е с високи температури, но облачността ще се увеличи. След това температурите слабо ще се намалят, но това ще бъде незначително“, заяви още тя.

Припомняме, че миналата година за първи път падна сняг на Черни връх седмица по-късно, на 26 септември.