Ивет Лалова е на финал в Доха! :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
174
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Исторически момент за българския спорт и за българската лека атлетика! Ивет Лалова е на финал в бягането на 200 метра на световното първенство в Доха!

На 35 години, в своето седмо участие на шампионат на планетата на открито, българката доказа, че е сред най-бързите жени на земното кълбо и че не съществува предел на нейните възможности!

Спринтьорката ни, която в Доха е сред суперзвездите на надпреварата и една от най-търсените от журналисти и фенове, влиза в битката за медалите в по-дългата, но коронна нейна дисциплина със седмо време – 22,58 секунди.

Този резултат е с 13 стотни по-слаб от най-доброто време на Ивет за сезона – 22,45, регистрирано преди почти месец при балканската й титла в Правец. Най-бързото бягане на Лалова в кариерата й въобще на 200 метра пък си остава 22,32 от полуфинала на световното в Пекин през 2015 г.

Именно това 22,32 в онзи полуфинал в Пекин класира нашата атлетка тогава за първи път на финал на мондиал в по-дългия спринт. Постижение, което 4 години по-късно в Доха тя постигна отново!

Лалова финишира трета във втората полуфинална серия, а само една стотна не й стигна да бетонира мястото си във финала като завърши на едно от първите две места. С 22,57 и на косъм пред нея се промъкна в последния момент Таня Гейтър от Бахамите, направила най-доброто си бягане този сезон. Серията оглави американката Британи Браун с 22,46.

Компанията на Ивет във финала на 200 метра в Доха, който е утре, е убийствена. Лалова е едва третата представителка на Европа, но и единствената от Балканите.

Ето и нейните съпернички: Двукратната европейска шампионка, световна вицешампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 Дина Ашър Смит от Великобритания влиза с първо време – 22,16. Британи Браун (САЩ, 22,46), Англерн Анелус (САЩ, 22,49), Мужинга Камбуджи (Швейцария, 22,49), Дезире Брайънт (САЩ, 22,56), Таня Гейтър (Бахамите, 22,57) и Джина Бас (Гамбия, 22,60).