Моторен трион / кастрачка Stihl MS 201 TC-M

2
170
Добави коментар
agrokom
agrokom

Моторен трион / кастрачка Stihl MS 201 TC-M

Промоционалните пакети и/или цени са валидни от 24.09.2019 г. до 23.12.2019 г. или до изчерпване на количествата. Посочената цена е валидна при поръчка през интернет или заявка по телефона. Цената в магазините на фирмата е различна от обявената тук.

Промоцията включва:

Отстъпка от цената
1 л масло за вериги ForestPlus

Най-мощният моторен трион за поддръжка на дървета на STIHL. Серийно оборудван с M-Tronic, за оптимална мощност на двигателя още при стартиране, икономичен двигател 2-MIX, обезопасена срещу изгубване гайка на капака на водещото колело за бърза смяна на веригата, олекотена шина намалява общото тегло на моторния трион. Моторните триони за поддръжка на дървета са специално конструирани за работа в короната на дървото и са предназначени за използване само от обучени потребители при работа по поддръжка на дървета.

Технически характеристики:

Работен обем см?: 35.2
Мощност kW/к.с.: 1.8/2.4
Тегло кг 1): 3.7
Тегло за единица мощност кг/kW: 2.1
Системно тегло кг 2): 4.25
Дължина на шината см: 35
CO2 g/kWh: 728
Ниво на звуково налягане dB(A) 3): 100
Ниво на звукова мощност dB(A) 3): 113
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек? 4): 3.5/3.1
Стъпка на веригата: 3/8 “ P
Верига STIHL Oilomatic, тип Picco Super 3 (PS3)

1) незареден с гориво, без шина и верига
2) незареден с гориво, с шина и верига
3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2.0 dB(A)
4) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек

Оборудване:

Функционална кука

Функционалната кука служи за укрепване чрез носещо въже при подсигуряване и при окачване на бензиновия трион за поддръжка на дървета.
Двигател 2-MIX на STIHL
Двигателят 2-MIX на STIHL е мощен и едновременно с това икономичен. Разделянето на отпадните газове и прясната смес минимизира загубите със съдържание на гориво като по този начин повишава мощността му и същевременно намалява разхода на гориво.

STIHL M-Tronic (M)

M-Tronic улеснява стартирането, тъй като то се извършва с по-малко издърпвания на стартерното въже и без необходимост от превключване. Напълно електронното управление на двигателя със запаметяваща функция регулира момента на запалване и дозирането на горивото. Благодарение на разпознаването, дали е необходимо студено или топло стартиране, M-Tronic гарантира винаги оптимална мощност на двигателя, постоянна най-голяма честота на въртене и много добро ускорение.

STIHL 4-канална техника

Четири преливни канала завихрят гориво-въздушната смес преди запалване, което води до оптимално изгаряне на горивото и значително повишаване ефективността на двигателя. Резултатът: по-нисък разход на гориво и висок въртящ момент в широк диапазон на оборотите. 

Обезопасени срещу изгубване гайки

При смяна на режещата гарнитура гайките на капака на водещото колело вече не могат да бъдат изгубени.

Обезопасен срещу изгубване предпазител за верига

Предпазителят за веригата е зацепен директно към капака на водещото колело. Така той е здраво свързан с моторния трион и не може да бъде изгубен. Освен това той има две халки за окачване, които дават възможност на работещия по поддръжка на дървета да го върже с въже към колана си. Специалният предпазител за верига покрива зъбната опора като по този начин се предотвратяват наранявания и материални щети.

Антивибрационна система

Силните вибрации на местата, където се държат моторните уреди, могат в дългосрочен план да доведат до нарушено оросяване на ръцете. Затова STIHL разработи ефективна антивибрационна система. При уредите, оборудвани с нея, вибрациите предавани от двигателя и работния инструмент към местата, където се държи машината, са значително намалени.

Еднолостово управление

Функциите на машината, като студено и топло стартиране, режим на работа и покой, се управляват посредством един единствен лост. Това осигурява комфорт и безопасност по време на работа, тъй като позволява дясната ръка да е винаги на ръкохватката.

Компенсатор

Ролята на компенсатора (регулираща система в карбуратора) е въпреки увеличаващото се замърсяване на въздушния филтър, мощността на двигателя, нивото на вредни емисии и разходът на гориво да остават непроменливи за продължителен период от време. Едва когато е налице чувствителен спад в мощността, въздушният филтър трябва да бъде почистен. Това осигурява много дълги работни интервали без необходимост от поддръжка.

Маслена помпа с регулиране на разхода

Дава възможност на потребителя за точно дозиране на подаваното количество масло в зависимост от нуждите. На позиция Е е възможно подаваното количество масло за вериги да се намали до 50 %. При работа с много дълги режещи гарнитури или рязане на много суха дървесина потребителят е в състояние да регулира помпата така, че да се подава по-голямо количество масло.

Странично опъване на веригата

Регулиращият винт се управлява през капака на водещото колело. Това предотвратява контакта на ръката с острата верига и остриетата на зъбната опора. 

STIHL ElastoStart

Поради голямата компресия при запалване на двигател с вътрешно горене възниква съпротивление, което натоварва мускулите и ставите. Омекотяващият елемент в специалната ръкохватка ElastoStart намалява усилието при запалване, което улеснява стартирането на уреда.

Система Ematic

Системата Ematic на STIHL се състои от шина STIHL Ematic или Ematic S, верига STIHL Oilomatic и регулираща подаваното количество масло маслена помпа. Благодарение на специалната конструкция на шината и веригата всяка капка масло за вериги попада на мястото, където е необходимо смазване. Така разходът на масло може да бъде намален с до 50%.

Предварително отопление на карбуратора

Дори през студените месеци на годината можете да разчитате на трионите STIHL с предварително отопление на карбуратора. При включен зимен режим на работа, предварително затоплен всмуканият въздух обгръща карбуратора, което предотвратява замръзването му. Превключването от летен на зимен режим на работа става само с едно движение на ръката.

Капачки,които се отварят и затварят без инструмент

Патентовани специални капачки на резервоарите за бензин и масло – резервоарите на оборудваните с тях моторни уреди се отварят и затварят лесно и бързо, без помощта на инструмент.

Посочената цена е валидна при поръчка през интернет или заявка по телефона. Цената в магазините на фирмата е различна от обявената тук.