Скандал: Дежурният прокурор в Каварна за изборния ден – със сестра в листата на БСП!

1
245
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Прокурор Галин Гавраилов ще приема в Каварна сигналите за нарушаване на закона в деня на изборите – 27 октомври. Сестрата на административния ръководител на обвинението в морското градче е кандидат за общински съветник в листата на БСП. Скандално Гавраилов не е уведомил изпълняващия дръжността окръжен прокурор на Добрич за явния конфликт на интереси и тихомълком е пропуснал да си даде отвод.

Това съобщиха за rns каварненци, които се съмняват, че случайно е премълчана роднинската връзка между определения за дежурен прокурор в Каварна и сестра му – кандидат за общински съветник от БСП.

Административният ръководител на Районната прокуратура в Каварна – Галин Гавраилов, има над 18 години юридически стаж в органите на съдебната власт. От 1999 г. заема длъжността заместник-районен прокурор в Районна прокуратура – Каварна, а от юли 2010 г. до юни 2015 г. е административен ръководител на Районна прокуратура-Каварна. В момента е втори мандат административен ръководител на РП-Каварна. Малко вероятно е да не е запознат със законите, коментират хора в Каварна.

Те сочат седмата регистрирана в листата на БСП-Каварна – кандидат за общински съветник – Людмила Илиева Николова, която е сестра на Галин Гавраилов.

Изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Добрич е определил за дежурен прокурор в деня на изборите – 27 октомври, в Каварна, дежурен прокурор да е е Галин Гавраилов.

Припомняме, че ролята на дежурен прокурор се поема за 24 часа. Именно на него се докладват всички данни за извършени престъпления, включително и при нарушения на правилата в Изборния кодекс. Той решава по кои от тях да продължи работата полицията и държавното обвинение, и по кои – да не се прави нищо.

Каварненци очакват произнасяне на прокурор Златко Николов – изпълняващ длъжността на окръжен прокурор на Добрич спрямо Галин Гавраилов по отношение на етичното му и професионално поведение в случая, както и определяне на дежурен прокурор за деня на местните избори, който не е в укорима позиция, като сегашния.