Как да печелим 8,6% лихва върху спестяванията си

5
213
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Към момента банките дават много ниски лихви, а в някои държави дори са отрицатели. Ако искаме да накараме парите ни да ни докарват нещо – вместо само да стоя – можем да се възползваме от възможностите на платформите за крипто заеми и да правим до 10% лихви на годишна база.

 

Как става това в няколко прости стъпки:

 

1. Регистрираме се на дадената платформа. Потвърждаваме сметката си с необходимите данни и документи – в нашия случай – копие от лична карта за български граждани).

 

2. Обръщаме спестяванията си в дадената стабилна крипто валута (това е валута, която е фиксирана към американския долар: USD). По този начин реални имате спестявания в долари – което крие своите позитиви – ако доларът расте и негативи като пада в курса си към еврото.

 

 

3. Депозираме спестяванията си в стабилната крипто валута на платформа за крипто заеми и активираме получаването на лихви.

 

4. Можете да изтеглите парите си по всяко време по обратен ред: изтегляте стабилната крипто валута към борсата от където сте я купили – там я обменяте за долари и после дърпате към банкова сметка, карта или онлайн портфейл.

 

Тук ще ви обясним подробно и в детайли как можете да се възползвате от високите лихви за стабилни криптовалути.

 

1. Направете регистрация на https://blockfi.com попълнете данните си. След което влезте в профила си и потвърдете сметката си като качите копие на личната карта – за български граждани (ако сте гражданин на друга държава проверете на сайта какви документи са приемливи). Можете да снимате личната си карта с мобилен телефон. До 1-2 часа ще получите имейл, че сметката ви е потвърдена.

 

2. В BlockFi (https://blockfi.com) имате възможност да получавате лихви за GUSD (Gemini Dollars) – както и за депозити в Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). За да купите GUSD (Gemini Dollars) , които са вързани за американския долар – направете сметка в борсата EXMO (www.exmo.com). Там можете да депозирате средства с банков превод, карта, портфейл, друга криптовалута и прочеа. Купувате си  GUSD (Gemini Dollars).

 

3. Влизате в сметката си в BlockFi (https://blockfi.com) намирате: „Interest account“ и натискате: „Deposit“ на GUSD (Gemini Dollars). От сметката ви в EXMO (www.exmo.com) давате на „Withdraw“ и въвеждате адреса, който ви се е появил в BlockFi. Всичко друго става автоматично – след като трансакцията завърши и парите ви са в BlockFi – започвате да получавате лихви за тях. Лихвите се начисляват по сметката ви в началото на всеки календарен месец.

 

4. Когато решите да изтеглите парите си – може да е по всяко време, но най-добре изчакайте да си получите месечната лихва – отивате на „Withdraw“ и по същия начин си превеждате парите в

Ако искате да си направите карта, която директно е свързана към криптовалута без да се минава през банка – то разгледайте предложението на Jupiter (www.jupiter.com). Повече за крипто картата: ТУК

 

* Винаги е важно да се запознаете в детайли с правилата и условията на дадените компании.

** Статията е изцяло информативна и нашия екип не носи отговорност в случай, е нещо е променено.