Съдът остави несебърския кмет в ареста :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
216
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Преизбраният на поста кмет на Несебър Николай Димитров и двама от четиримата арестувани с него общински съветници остават под стража, реши тази вечер Апелативният специализиран съд. Те са обвинени в участие в престъпна група за купуване на гласове, информира bTV.

Според ръководещия състава председател на съда Георги Ушев има данни за вероятна съпричастност на Димитров, Георги Георгиев и Петър Тодоров към престъплението срещу политическите права на гражданите.

„Протоколи от претърсването и изземването на пари не са представени на този съдебен състав”, каза съдия Ушев, като уточни, че не е установено за колко точно гласа става дума.

Този съд за нуждите на това производство не може да се занимава с данните, че основният свидетел на прокуратурата Балинов в момента е следствен, а срещу него има и образувано досъдебно производство. Този състав смята, че купуването на всеки един глас е престъпление, и дори да става въпрос за 400 гласа, това надхвърля отделното престъпление и може да става въпрос за ОПГ и е подсъдно на специализиран съд, обясни съдия Ушев.

Димитров беше избран още на първи тур с голяма преднина и сега може да се наложи да се закълне като кмет в ареста. „Обществената подкрепа, която е получил кметът, не може да е индулгенция за липса на разследване”, категоричен беше Ушев.