Григор Димитров ще играе за България на ATP Къп :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

2
138
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Номер 20 в световната ранглиста по тенис – Григор Димитров, ще играе в отбора на България за предстоящия турнир АТР Къп. Надпреварата ще се проведе за първи път от 3 до 12 януари 2020 г. в Австралия. Участие в турнира до момента са заявили отбори на Сърбия, Хърватия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Италия, Белгия, Великобритания, Испания, Аржентина и други. Те ще бъдат изведени от най-големите си звезди.

България получава право да участва на турнира заради доброто класиране в ранглистата на Димитров през 2019 г.

„Очаквам с нетърпение да играя в АТР къп. Ще съм играещ капитан. Радвам се за младите момчета и се надявам това да е добро преживяване за тях“, заяви Димитров при срещата си с българските журналисти.

За последно Димитров игра за България през 2015 г. на купа „Дейвис“ срещу Люксембург.

Роденият в Хасково тенисист разкри, че ще се подготвя в Монте Карло, където и живее, но все още не знае с кой треньор, тъй като е прекратил взаимоотношенията си с Радек Щепанек, с който работи от средата на 2019 г.

„С Андре Агаси винаги сме поддържали контакт. Той винаги ще бъде до мен, ако се нуждаем от него. С Радек никога не сме започвали, а просто беше междинен период да видим дали можем да работим заедно. Не можехме да намерим правилната формула и да се приспособим добре – оставаме приятели. Без треньор накрая се справих по-добре. Не съм в паника сега да намеря наставник. Винаги си мисля, че когато няма някой до мен как ще тренирам, да запазвам кортове, топки. В последните месеци се научих да правя неща, които досега не бях правил. Тази свобода ти дава да импровизираш повече. Като излезеш на корта, играеш със себе си и няма на кой друг да разчиташ.“, заяви българинът.

На официалната си пресконференция в София след края на сезона Димитров направи разбор на постигнатото през 2019 г.

„Аз винаги съм режисьора във филма. След като за момента взимам такива решения, мисля, че ще продължа да бъда този човек. Нищо в мен не се е променило и мисля, че съм същия човек. Никога не съм искал ранглиста или турнири да казва кой е Григор Димитров. Искам да бъда този, който съм и мисля, че през годините съм запазил себе си и продължавам да работя в моята сфера и за моите цели. Не знам дали ще успя, но мога да се пробвам“, каза той.

Българският тенисист заяви, че най-тежкият му период през 2019 г. е била контузията в рамото, заради която той изпадна до 78-мо място в света.

„Когато бях 70-и в света, всеки мач ми се струваше като изкачаване на планина. Промених много неща и в самата ракета, което ми даде повече свобода от бекхенд, отпусках ръката. Промени се и сервисът. В Индиън Уелс се събуждах в 3 часа през нощта с болки в рамото и всяка вечер бях в болницата. Мислех си ще се отказвам ли, какво мога да променя. Едвам вдигах чаша с вода. Сутринта отивах в болница, а вечерта се връщах“, разказва той.

По-късно през деня Димитров ще изнесе открит урок пред деца от Хасково в местността Кенана.